Sorø Jazz siger tak til entusiastiske musikere og lydhørt publikum, som fik årets Sorø Jazzfestival foldet ud i skønt format – trods coronarestriktioner. Næste års festival spilles i dagene 25. juli – 1. august; de første koncerter er allerede programsat. Forinden kommer der både nogle enkelte efterårskoncerter og vinterjazz i februar.

Blandt de mange bekymringer, der aldrig bliver til noget, har denne sommer været risikoen for aflysning af Sorø Jazzfestivalen. Men nej, i Sorø har jazzen spillet otte dage i træk i den programlagte festivaluge fra 19. til 26. juli. Enkelte steder (Kongsgaarden i Vester Broby og Kunstnergaarden i Dianalund) trak sig dog ud af programmet, men til gengæld kom nye til (Lauenborggaard i Ruds Vedby og Hørhaven ved Tystrup Sø), så et fuldt og varieret musikprogram blev gennemført. Det var ottende gang siden Sorø Jazzfestival begyndte i 2013. Nu er den niende festival under forberedelse. Den holdes i perioden 25. juli til 1. august 2021. De første tre koncerter er allerede programsat.

Forinden er mere Sorøjazz på vej allerede i de kommende måneder. Takket være Folketingets såkaldte ”Sommerpakke” har Kulturministeriet åbnet en pengepulje med tilskud til kunstneriske aktiviteter i perioden frem til 30. september. Den opfordring siger vi ja, tak til og har straks taget fat på at hente jazzmusikere til Sorø for at give nye koncerter. I løbet af kort tid forventer vi at kunne informere om hvor og hvornår, der bydes på sensommer/efterårsjazz. Samtidig kan vi love, at der i februar holdes en serie vinterjazzkoncerter på spillestederne i Sorø.

Sorø Jazzfestivalens oprindelige initiativtager vendte overraskende tilbage til åstedet for at lytte til koncerten i Victoria Teatret i sidste uge. Forhenværende turistchef Jesper Nygaard (som her ses til højre sammen med programlægger Allan Aistrup) var i 2013 idémanden, som fik Sorøjazzen sat i gang. Men to år senere blev Turistkontoret nedlagt, og han flyttede til Falster. Men Sorøjazzen fik bidt sig fast og fortsætter nu på vej mod den niende festival i 2021. Pressefoto.