Der er lovet superswing med store solister, når Kansas City Stompers går på scenen i Victoria Teatret fredag den 24. juli kl. 13.00, oplyser Sorø Jazz i en pressemeddelelse.

Og løftet bliver holdt. Jesper Thilo kommer og blæser saxofon. Den uforligneligt swingende musikprofessor Ulf Johansson Werre rejser fra Uppsala for at spille klaver. Og som annonceret optræder nok en berømt solist med sang foran bandet. Det bliver bare ikke den forventede Ingrid Hagelberg, for hun opholder sig i USA, hvor coronakrisen forhindrer hendes rejse over Atlanten. Nu stiller en anden svensk sangerinde op foran mikrofonen: Anna Pauline Andersson. Hun bor i Malmø, så rejsen er ikke så lang. Stemmen er til gengæld formidabel.

Anna Pauline er en af Sveriges mest efterspurgte sangerinder, belønnet med flere af de fineste musikpriser, bl.a. ”Gyllene Skivan” og ”Reimars Kunstpris”. Hun er stærkt inspireret af Ella Fitzgerald og har turneret i USA, Spanien og Tyskland, ligesom hun ofte har også krydset Øresund, bl.a. for netop at optræde med Jesper Thilo og Kansas City Stompers. For fire år siden besøgte hun Sorø Jazzfestivalen med dameorkestret ”It’s all about the Ladies”, som gav en minderig koncert på det nu så sørgeligt lukkede Hotel Postgården.

Kansas City Stompers er verdens ældste jazzband, som har spillet uafbrudt siden 1951 under den ukuelige nu 81-årige Niels Abilds energiske ledelse. Så godt som alle Danmarks mest kendte jazzmusikere har gennem tiderne været med i bandet, og Abild kan stadig hive nye kaniner op af hatten. Foruden de tre solister medvirker den herlige basunist Lea Nielsen (som er regimentsmusiker i Haderslev!) og de solide rytmefolk Lasse Lundstrøm og John Reidel på bas og trommer – samt, ikke at forglemme, kapelmesteren selv på sin hvide plasticklarinet.

Fredag 24. juli Kl. 13.00:
Kansas City Stompers : Anna Pauline Andersson, sang, Jesper Thilo, sax, Lea Nielsen, trombone/flygelhorn, Ulf Johansson Werre, piano/trombone, John Riedel, trommer, Lasse Lundstrøm, bas, og Niels Abild, klarinet/sax.

Victoria Teatret, Storgade 15. 4180 Sorø

Entré: 300 kr. Reservation: victoriateatret.dk eller tlf. 5783 0663

Forhøjet pris p.g.a. corona-restriktioner, der tvinger teatret til at halvere antallet af pladser, så der maksimalt kan lukkes 90 tilhørere ind (en for hver to kvadratmeter gulvplads!) – flest hvis man kan sidde ved sammenhængende sæder. Det er tilladt, når man med myndighedernes ord ”i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis, det kan det fx være medlemmer af samme husstand og tilsvarende nære kontakter, fx kærester m.v.” Det henstilles derfor, at ægtefæller, kærester, familier og nære venner m.v. reserverer samlet og samtidig – ikke hver for sig!

Se hele programmet her