Af Lars Damgaard og Lars Schmidt, byrådsmedlemmer for Dansk Folkeparti Sorø

”Moskéerne er vores barakker, kuplerne vores hjelme, minareterne vores bajonetter, og de troende vore soldater”. Sådan udtalte Tyrkiets præsident Erdogan om Islams udbredelse i Europa for nogle år siden. I Dansk Folkeparti ser vi med stor bekymring på udviklingen af muslimsk ekstremisme og flere Erdogan-moskéer på Sjælland.

I Sidste uge skulle Holbæk byråd tage stilling til bygningen af en ny Erdogan-moské i Holbæk.

Det er tilsyneladende ikke en udvikling, der bekymrer partiet Venstre. For både Venstre (6), De Radikale (2), Enhedslisten (2), De Konservative (1), Lokallisten (1) og en enkelt socialdemokrat stemte for en ny Erdogan-styret stormoské i Vang i Holbæk.

Lykkeligvis blev forslaget om en ny stormoské ikke vedtaget, da Dansk Folkeparti (4), Socialdemokratiet (11), Liberal Alliance (2) stemte imod.

Sagen om en ny Erdogan-moské i Holbæk viser endnu en gang borgerne på Sjælland, hvor lidt vi i Dansk Folkeparti i virkeligheden har til fælles med Venstre – når det drejer sig om helt afgørende spørgsmål for Danmark og for vore børn og børnebørns fremtid.

Tirsdag den 23. juni topper Venstres formand den holdning på sin FB profil, ”I Danmark har vi religionsfrihed – ikke religionslighed. Der er plads til at tro og tænke, som man vil, men Danmark er et kristent land, og høje bønnekald hører sig ikke til herhjemme”. Altså så længe det ikke er ”Høje Bønnekald”, så er det helt i orden med Venstre.

Sorø er som bekendt nabokommune til Holbæk, og man kan frygte at det vil blive forsøgt at få opført en moské i Sorø i stedet. Dansk Folkeparti i Sorø vil nu, og heller ikke efter det kommende kommunalvalg, under ingen omstændigheder acceptere opførsel af moskéer i Sorø kommune. Og vi vil naturligvis meget gerne sætte vores samarbejde, og flertal i øvrigt, på spil for at modarbejde et sådan byggeri.

Dansk Folkeparti vil med dette indlæg opfordre alle nuværende politiske partier i Sorø Byråd, til klart at tilkendegive, om de nu eller efter det kommende kommunalvalg, vil tillade opførsel af en moské i Sorø kommune.