Sorø Kommune opfordrer alle til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger i sommerperioden. Hvis man rejser til et land, som frarådes i rejsevejledningen, skal man holde sine børn hjemme fra dagtilbud, skole og SFO i 14 dage, og hele familien opfordres til at gå i 14 dages selvisolation. 

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og alle opfordres til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger, når de tager på ferie.

Rejser man til et land, som frarådes i rejsevejledningen, skal man holde sine børn hjemme fra dagtilbud, SFO og skole i 14 dage, når man kommer hjem. Hele familien bør gå i 14 dages selvisolation, hvor man eksempelvis ikke deltager i kultur- og fritidsbegivenheder, handler i butikker, går på café eller på biblioteket osv.

Kommunaldirektør Søren S. Kjær siger:

– Hvis man vælger at rejse på sommerferie uden for Danmark, bør man følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det er vigtigt, at man er opmærksom på konsekvenserne, hvis man rejser uden for rejsevejledningerne. Blandt andet betyder det, at man vil skulle holde sine børn hjemme fra daginstitution, SFO og skole i 14 dage.

– I Sorø Kommune er vi optaget af at være med til at begrænse smitterisikoen. Vi følger udmeldingerne tæt, og vi opfordrer alle til at opføre sig ansvarligt. Formålet med selvisolation er at begrænse kontakten til andre mennesker i den periode, hvor man kan være smittet uden at vide det, siger kommunaldirektøren.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan ses på um.dk.

Rådhuset. Foto: ABW

 

Del på sociale medier