Af Lars Damgaard og Lars Schmidt, byrådsmedlemmer for Dansk Folkeparti Sorø

Der findes tilsyneladende stadig romantiske folk, som tror at de som kunstnere og skuespillere skulle have en særlig samfundsindsigt. En såkaldt ”kreative klasse” med overlegne egenskaber. Men det er et kæmpe bedrag. Det viser et debatindlæg af skuespiller Henrik Jandorf, som gerne vil have en Erdogan-moské i Sorø.

Og Jandorf tilslutter sig i sit læserbrev den 28. juni, den muslimske debattør Omar Shahs udsagn i 2006, om at danskerne skal vænne sig til at islam får mere magt i Danmark. Hvad Henrik Jandorf i sit læserbrev ikke nævner om sin muslimske sufflør, er at Omar Shah på en muslimsk hjemmeside i 2004 hyldede mordet på den hollandske filminstruktør Theo van Gogh: ”Synd for ham, at han ikke længere kan få lov til at nyde sit perverse kunstværk” – udtalte Omar Shah på en hjemmeside i 2004 efter at kunstneren van Gogh, meget brutalt blev dræbt på åben gade: https://www.berlingske.dk/samfund/muslimer-traette-af-ekstremister

Og det er altså den samme Omar Shah, som skuespiller Jandorf holder frem som integrationsforbillede? Det er jo absurd og bekræfter kun, at skuespilleren intet forstår om islams voldelige doktriner overfor anderledes troende. Jandorf skriver også: ”Kristendom og islam har et fælles voldspotentiale” og Jandorf hævder sågar i sin uvidenhed, at ”kristendommen har flere menneskeliv på samvittigheden end islam”.

Hvis skuespilleren havde gidet læse Koranen og de ortodokse beretninger om Muhammeds liv, ville han vide at islams religionsstifter ifølge Koranen anvendte krig, vold og terror, som politisk metode til at udbrede islams magtområde. Og hvis Jandorf havde læst og forstået Bibelen, ville han vide at Jesus aldrig brugte vold og terror for at udbrede sit budskab. Og Jandorf skal ikke komme rendende med løsrevne voldscitater fra det GT, kristendommen bygger på Jesus og ikke på det GT, som Jesus på mange områder netop gør op med. Endelig kan ”kristendommen” og Jesus ikke gøres ansvarlig for kz-lejre og ugerninger, som mennesker og ondskaben i verden har begået med andre mennesker. Også her burde Jandorf læse lidt mere op på lektien.

Er Jandorfs debatindlæg typisk for den såkaldt ”kreative klasse” af folk fra middelklassen, som lever deres liv på privilegeret afstand af de multikulturelle samfunds brutale sider. Som samtidig mener, de kan belære og tale ned til os andre om islams velsignelser i Danmark. Det håber vi ikke. Jandorfs læserbrev viser os, at der ikke findes nogen særlig samfundsindsigt eller forståelse for religion og historie, bare fordi man er medlem af den ”kreative klasse”. Snarere tværtimod.

Del på sociale medier