Glæd dig til lørdag den 19. september, hvor Folkemødet Sorø løber af stablen. Efter en lang periode med nedlukning af samfundet sætter Folkemødet fokus på alt det, der er med til at skabe levende byer og lokalsamfund.

”Skal vi afholde Folkemødet, hvis det er muligt? Og vil I være med?”, sådan lød spørgsmålene, da Sorø Kommunes projektgruppe i maj ringede rundt til foreninger, organisationer og erhvervsvirksomheder for at få deres holdning til, om Folkemøde Sorø 2020 skulle aflyses som konsekvens af COVID-19.

”Aflysning, nej tak – vi gennemfører! Og vi gør det selvfølgelig på en måde, så sikkerheden og sundhedsmyndighedernes corona-retningslinjer overholdes,” lød svaret fra alle kanter.

Så sæt kryds i kalenderen lørdag den 19. september og glæd dig til en festdag, som hylder den lokale livskraft. Byrådet har som et led i sin Vision 22 introduceret Folkemøde Sorø som en arena for Partnerskaber for handling, FN´s Verdensmål nr. 17.

Borgmester Gert Jørgensen glæder sig over, at Folkemøde Sorø 2020 bliver en realitet.

”Forårets coronakrise har ramt både handelsliv, forenings- og kulturliv hårdt, og det glæder mig og det samlede byråd overordentlig meget, at vi med Folkemødet får en anledning til at mødes og bakke op om alt det, som er så afgørende for, at Sorø Kommune både nu og i fremtiden er et dejligt sted at bo, leve og arbejde. Jeg håber, at rigtig mange borgere, foreninger og erhvervsdrivende vil deltage – både som standholdere og som gæster. Det bliver et brag af en dag i fællesskabets og det levende lokalsamfunds tegn,” siger han.

Folkemødet byder på debatter, stande, aktivitetsområde og masser af mulighed for dialog. Der bliver noget for alle aldre.

Smag på Sjælland
Samme dag arrangerer Sorø Handel og Service madboder på Torvet i Sorø og du kan opleve sommerens lækreste karavane. Under overskriften ”Smag lokalt” vil man kunne opleve – og smage på – råvarer og delikatesser fra Sjælland. Så hvis du er blevet sulten og tørstig af al den debat, er der rig lejlighed til at holde en velsmagende pause lige rundt om hjørnet.

Vil du være med?
Alle der er interesseret i at engagere borgere omkring en sag eller indgå i et partnerskab er velkomne til at bidrage til programmet. Det kan for eksempel være foreninger, virksomheder, skoler, lokalråd, kulturinstitutioner eller lokale ildsjæle. Hvis du er interesseret i at blive arrangør på en stand eller et indslag kan du læse mere på www.folkemoede.soroe.dk.

Mødepladsen indrettes, så der bliver god plads til alle, og selvfølgelig under hensyntagen til de gældende corona-retningslinjer, så der fx kan holdes afstand og vaskes hænder.

Inspirationsmøder for standholdere
Alle, som har lyst til at deltage med en stand, får mulighed for at deltage i et inspirationsmøde forud for Folkemødet. Her får man viden og inspiration til, hvordan man driver sin stand, så den bliver interessant at besøge – så vi sammen får skabt et folkemøde med vedrørende debatter, aktiviteter og stande, og så vi i fællesskab kan skabe en rød tråd i de mange forskellige aktiviteter. Inspirationsmødet er gratis og henvender sig til alle, som er interesseret i at bidrage til programmet – foreninger, virksomheder, skoler, lokalråd, politikere, ildsjæle, alle er velkomne.

Tid og sted for inspirationsmøderne:
11. august, kl. 15.30 – 17.30 på Dianalund Borgerhus, rum 3, den gamle byrådssal.
12. august, kl. 19.00 – 21.00 i gymnastiksalen på Sorø Privatskole

Tilmeld dig på www.folkemoede.soroe.dk 

Pressefoto
Drone: Thomas Leonardo Pedersen, NNTV