BJERGBLIK af Regitze Engelsborg Karlsen
Sognefogedvej (24, 100 meter fra Parnasvej) 4180 Sorø*

BJERGBLIK undersøger vores forhold til råmaterialerne i landskabet omkring os, hvad sker der med landskabet, vores opfattelse af landskabet og vores ide om natur, når man fjerner undergrundens materialer? Landskabet er i konstant forandring, flader bliver brudt, enorme mængder af undergrunden køres bort, og nye terræner opstår. Området her var oprindeligt dyrkede marker og granskov, men er nu omdannet til et kuperet terræn omkring en større sø. Der er i alt bortgravet 270.300 m3 materialer fra denne grusgrav.

Det kan være vanskeligt at forbinde os til landskabet. Landskabet ændrer sig hurtigere end før omkring os, vi bliver nød til at øve os i at begribe at det aktuelle landskab vil forandre sig. Hvordan kan vi gøre os klar til at begribe at verden vil se ud på en anden måde? Kan vi få øje på landskabet omkring os og os i landskabet? Hvad har vi mulighed for at gøre anerledens? Kan vi kvantificere, kortlægge og værdisætte geologien på ny, for at genopfinde og genskabe kendskabet til landskabet omkring os?

BJERGBLIK markerer overgangen fra grusgrav til nyt landskab, i en serie af skulpturer der befinder sig i en flydende og ubestemt randzone, i overgangen mellem det fysiske og psykiske; som det levende landskab. Et øjeblik i landskabet hvor drømme og længsler, fortid og fremtid mødes. Kan vi øve os i at begribe landskabets forandring ved at forbinde os med grusgraven?

Udstillingen er åben 4. 5. juli, 1. 2. august og 5. og 6. september, fra kl. 13 til 16, eller efter aftale med kunstneren på, regitze.karlsen@gmail.com, tlf nr.: 28 94 34 06.

Udstillingen er støttet af Grosserer L. F. Foghts Fond.

*Udstillingen finder sted hos private lodsejere, Tora Strand og Ole B. Nielsen, der siden 2007 har haft en aktiv grusgrav på deres matrikel. Udstillingen finder sted hos private lodsejere, Tora Strand og Ole B. Nielsen, der siden 2007 har haft en aktiv grusgrav på deres matrikel. Grusgraven er nu udtømt, og landskabet er igen i transformation. Adgang på eget ansvar, gæster bedes begrænse deres besøg til området med kunstværker.

Regitze Engelsborg Karlsen arbejder med at forstå vores forhold til det geologiske kredsløb vi er en del af, samt vores menneskeskabte systemer for at udtvinge ressourcer fra jord, klipper og andre dele af naturen, gennem en skulpturel og research-baseret praksis. I sin praksis undersøger Karlsen hvordan vi som mennesker kan konstatere og erfare vores planets geologiske tidsalder og de ændringer i vores landskab som skabes konstant. Regitze Engelsborg Karlsen indlejrer en økofeministisk og vitalistisk tilgang til at skabe håndgribelige kunstneriske former fra site-research i sin praksis.

Instagram: regitze_engelsborg_karlsen
www.regitzeengelsborgkarlsen.dk

Foto: Regitze Engelsborg Karlsen
Del på sociale medier