Fra lørdag den 13. juni bliver det igen muligt at nyde berige sin litterære og kulturhistoriske dannelse med besøg i Ludvig Holbergs stuer på Tersløsegaard. Den forordnede corona-lammelse af kultur og museer ophører endelig med samfunds-genåbningens tredje fase. Den gælder fra mandag den 8. juni.

Det er præcis én dag senere end Tersløsegaards programsatte sæsonåbning, som skulle have fundet sted søndag den 7. juni med opførelse af Holbergs komedien ”Den Vægelsindede”. Det er derfor aflyst! Forsøg på at flytte forestillingen til et senere tidspunkt i sommeren er desværre strandet, fordi det viste sig umuligt at samle hele holdet af skuespillerne en anden dag. Til gengæld er det allerede sikkert og vist, at vi tager revanche med ”Den Politiske Kandestøber”, der skal spilles på Tersløsegaard den 12. juni 2022 i 300-året for førsteopførelsen i 1722 på Grønnegade Teatret!

Museumsåbningen fra weekenden den 13-14. juni vil ske under iagttagelse af gældende hygiejneanbefalinger om afstand, antal gæster pr. kvadratmeter og afspritning m.v.. For besøg af grupper, som også igen bliver muligt at aftale, vil maksimalt 50 deltagere gælde. Ved sommerens arrangementer vil reglen om maksimalt 500 deltagere blive respekteret – og det bliver ikke vanskeligt, for så mange samtidige gæster kan Holberg Museet kun drømme om! Den opdaterede oversigt over sæsonens begivenheder kan ses på hjemmesiden tersloesegaard.dk.

Velkommen til besøg på Tersløsegaard! (… og bør vi så nølende tilføje, at det hele kan blive ændret før solnedgang, hvis corona-virus, Sundhedsstyrelsen, Serum Instituttet, Moder Mette og andre aktører i det store spil om samfundets epidemi-forvirring ombestemmer sig og kuldkaster alle de såkaldt ”kontrollerede” planer…)

Holberg Museet åbnes hver lørdag og søndag 12-16 fra lørdag den 13. juni til og med søndag den 6. september. Desuden gennemføres i løbet af sommeren en række arrangementer (se nærmere på www.tersloesegaard.dk )

Museumsbesøg på andre tidspunkter kan bestilles hos museets foreviser ved henvendelse til post@tersloesegaard.dk eller telefon 7446 6770.

Pressefoto