Af Linda Nielsen, Byrådsmedlem for SF

Sorø kommune bør åbne op for, at beboere på plejehjem og institutioner kan få besøg af familie og pårørende. Besøgene skal selvfølgelig foregå kontrolleret. Flere kommuner har åbnet for kontrollerede besøg, som foregår udendørs og sundhedsstyrelsen har sagt god for det. Der er mulighed for at kigge på de praktiske løsninger, man har fundet frem til og afprøvet i andre kommuner.

Det må være ulideligt, at man ikke kan få lov at mødes med sine nærmeste, at man ikke kan få lov at give den omsorg, som man ved bringer glæde og tryghed. Tiden bliver lang, når man ikke kan få besøg. Nu har det stået på i to måneder. Det er på tide at beboerne får mulighed at kunne modtage besøg af familie og pårørende.

Det er SFs holdning, at der skal findes en løsning nu, og jeg har derfor opfordret Social og sundhedsudvalget til at få det på dagsordenen så hurtigt muligt. Gerne på et ekstraordinært møde.

Det er muligt, at der er behov for mere personale til at håndtere besøgene, det er muligt at der er behov for pavilloner, telte og havemøbler, men den økonomiske udgift bør vi prioritere.

Det her handler om at få en menneskelig tilværelse.