Ghita Nørby og Jim Lyngvild er på deres rejse gennem Danmark på vej til Tersløsegaard. På tirsdag den 5. maj kl. 20.30 kommer på DR1 udsendelsen om deres oplevelser på Ludvig Holberg Museet. Det bliver anden episode i seriens ny sæson. Den indledtes 28. april med besøg på Fanø. Serien ”Jim og Ghita” havde premiere sidste efterår, hvor parret begyndte deres rundrejse i Nordjylland. I nye episoder fortsatte de til Sønderjylland, Fyn, Lolland og Sjælland, hvor bl.a. Borreby Slot ved Skælskør blev besøgt. Første sæson sluttede den 27. oktober på Det Kgl. Teater i København.

Besøget på Tersløsegaard blev optaget i februar. Det var første gang, Ghita Nørby besøgte Holbergs bolig. Den 85-årige skuespillerinde er lige fra sin tid på Det Kgl. Teaters elevskole i 1950’erne opdraget i den holbergske skuespillertradition, og har på scenen haft adskillige store roller i flere af Holbergs komedier.

Coronakrisen betyder, at der på nuværende tidspunkt hersker uvished om opretholdelse eller aflysning af Holberg Museets sommeråbning og sæsonprogram (se på www.tersloesegaard.dk). Så snart det er muligt, vil nærmere oplysninger blive meddelt i nyhedsbrev, på facebook, på Dit Sorø og andre medier.

LUDVIG HOLBERG MUSEET TERSLØSEGAARD
Holbergsvej 101, 4293 Dianalund
www.tersloesegaard.dk

Jim, Ghita og Holberg Museets foreviser. Foto: Nikolaj H. Christensen/DR.