Mandag 27. april genåbner Røde Kors’ to butikker i Sorø. Tøjbutikken i Storgade samt møbelbutikken på Industrivej. Begge butikker vil fremover have åbent dagligt kl. 10-17 og lørdag kl. 10-13, mens der er lukket søndag.

For begge butikker gælder Sundhedsstyrelsens retningslinjer naturligvis. Det betyder, at der er opsat beskyttelsesskærm i plexiglas ved kassen. Der er tilgængeligt håndsprit og kundetoilet, hvor der kan vaskes hænder og sprittes af. Der sprittes jævnligt af ved kassen, og der hvor mange mennesker rører ved håndtag m.v., ligesom vi vil se til, at den sociale afstand på to meter bliver overholdt.

Med genåbningen kan Røde Kors igen modtage donationer af brugt tøj, møbler m.m..
Tøj kan afleveres i de blå containere ved SuperBrugsen og Fakta og ved begge Røde Kors-butikker. Møbler og øvrigt boligtilbehør kan afleveres ved møbelbutikken efter aftale.

Røde Kors vil fortsat afhente og levere møbler, men indtil videre kan der kun afhentes eller leveres ved yderdør.

Coronakrisen og lukningen af butikkerne har også haft den konsekvens, at et antal frivillige er stoppet. Enkelte vil måske vende tilbage, når krisen afblæses. Begge butikker mangler imidlertid frivillige, der vil være med til at løse en humanitær opgave.

Er du interesseret, kan du henvende dig i en af de to butikker.

Foto: ABW