Af Nicolai Sandager, Liberal Alliance Sorø

Danmark er ramt hårdt af corona-krisen. Både sundhedsmæssigt og økonomisk. Den efterfølgende regning bliver en hård nød at knække. Der skal træffes nogle hårde valg og jeg er glad for at se at vi som land har støttet op omkring Statsministeren, der sammen med sundhedsmyndighederne styrer Danmark gennem en at de største kriser i nyere tid.
Vi har givet vide beføjelser til staten og myndighederne og drastisk indskrænket samfundet og danskernes frihed. Det har desværre været nødvendigt i et vist omfang.

Regeringen har fået politisk mandat og ikke mindst fred fra den partipolitiske hverdags skyttegravskrig til at håndtere krisen. Ligesom der også ude i kommunerne bliver arbejdet hårdt og støttet op om siddende borgmestre næsten uanset partifarve, for her har vi en opgave der er større og vigtigere end os selv og vores politiske dagligdag.

Det er en svær opgave og den bliver håndteret godt indtil videre.

Nu står vi for at skulle langsomt skulle lukke op for Danmark igen. Det sundhedsfaglige har ser ud til at være under kontrol men vi kunne, efter min mening, godt åbne lidt mere op for erhvervslivet, så den økonomiske nød ikke bliver så hård at knække.

Noget tyder på at vi også snart kan vendte tilbage til et mere normalt politisk landskab. Socialdemokratiet i Region Sjælland har i hvert fald valgt at tiden er inde til at starte en hvervekampagne med indlæg i flere aviser. Det tolker jeg som en bebuder om at den partipolitiske hverdag også så småt kan vende tilbage.

For i en tid hvor demokratiet er afvæbnet og andre politiske partiers demokratiske muligheder er sat ud af spil, så ville det være magtfuldkommenhed i yderste potens at bruge corona-krisen som partipolitisk værktøj på den måde.

Det virker temmeligt usolidarisk og jeg håber derfor det bare er en af de berømte finker der er faldet af fadet i et øjebliks forårskådhed.

Lad os være sammen, hver for sig, lidt endnu og få åbnet Danmark op igen uden alt for store menneskelige og økonomiske tab.