Holberg Teatret aflyser den årlige forestilling i Akademihaven på grund af tidernes ugunst. De vender stærkt tilbage med ‘Jean de France’ i 2021. Og ikke mindre stærkt i 2022, hvor urpremieren på ’Den politiske Kandestøber’ fejrer 300 års jubilæum.

“Vi vifter med teatermaskerne i hånden: Den glade og den sorrigfulde. Glade, fordi vi nåede at konstatere, at vi har et stærkt cast, og at vi hånd i hånd med den super komedie-tekst spiller hinanden gode. Og kede af det, fordi vi må holde afstand og realisere vore drømmes mål hver for sig,” skriver Teaterleder Niels Vandrefalk.

Hele truppen og alle samarbejdspartnerne er informeret. “Tak for jeres engagement, ærlige tilbagespil, gode, solide overvejelser og stærke følelser,” skriver Niels Vandrefalk, der i den kommende tid vil satse på 2022-projektet.

Ludvig Holbergs ’Den politiske Kandestøber’ fik 25. september 1722 urpremiere på Lille Grønnegade Teatret i København. For første gang blev der spillet dansk teater af professionelle skuespillere.

Når dansk teater derfor fylder 300 år i efteråret 2022, byder Holberg Teatret hele Sorø kommune op til en vision, som sætter fokus på Holbergs betydning for både Sorø og Danmark/Norge.

Sammen med Holbæk Teater fejrer Holberg Teatret i Sorø 300-årsdagen med Holbergs mesterkomedie ’De Usynlige’. I Commedia dell’Artens legende, elegante stil fyrer komedianterne en tretrinsraket af. Et brag af forførende lyster eksploderer i mødet med publikum, et musikalsk og charmerende gøglerspil folder sig ud og bliver til en regnbue, hvor guldet glimter i begge ender.

Forestillingen får premiere i Akademihaven i Sorø lige efter Sankt Hans i midsommeren 2022, hvorefter den i efteråret drager på turné i Danmark og Norge med gæstespil til Sorøs venskabsby Eidsvoll. Derfra går turen videre til Bergen, Holbergs fødeby. Turnéen runder af på Holbæk Teaters hjemmebane i november.

Du kan læse mere om 2022-projektet på hjemmesiden www.holbergscenen300aar.dk.