Politiet har på møder i den Lokale Beredskabsstab (LBS) indskærpet, at kommunerne bør tilsikre, at der ikke længere afholdes torvedage, for “Torvedage appellerer til uhensigtsmæssige forsamlinger og skal derfor ikke afholdes”.

Dette meddeler Sorø Kommune, og Sorø Handel og Service har derfor udsat forretningslivets fejring af Påsken, som skulle have fundet sted 6-7- april. Sorø Kommune har desuden udsat børnekulturfestivalen Slaraffen, der var planlagt til 15. maj.

Sæt pris på din by – køb lokalt – er et nyt arrangement til støtte for lokale butikker, som var planlagt 25. april. Dette er også udsat til bedre tider. “Vi følger regeringens anbefalinger løbende og vender tilbage med en ny dato, så snart det er muligt,” skriver styregruppen.

“Når vi kommer igennem denne usædvanlige periode, så vil der være brug for at kickstarte den lokale detailhandel mere end nogensinde før. Vi skal have folk væk fra skærmene, ud på gaderne og ind i butikkerne igen. På det tidspunkt vil der sikkert også helt naturligt være et opsparet behov for at lægge bekymringerne til side og nyde fællesskabet igen,” tilføjer de.

Indtil da må de handlende i Sorø benytte sig af de mange muligheder for at handle lokalt med afstand til andre, eksempelvis tilbud på takeaway.