Dogmekoncert med jazz på modersmålet bliver den første i sommerprogrammet, oplyser Sorø Jazz. 

Sorøs vinterjazzprogram er spillet til ende og nu rettes forventningerne mod den store Sorø Jazzfestival i ugen fra 19. til og med 26. juli. Festivalen åbnes søndag den 19. juli med en koncert i Ruds Vedby. Det bliver på den smukt istandsatte landejendom Lauenborggaard på Slagelsevej 34. Her har værtsparret Gitte Greve og Mogens Nielsen ombygget den gamle stald til et sympatisk spillested med plads til godt 50 tilhørere. Koncerten holdes i respekt for Sorø Jazzens dogme, at jazz kan og bør fremføres på dansk. Programmet er en samling danske sange, skrevet af Steen Francker og sunget af Maria McTurk foran en kvintet af solide musikere.

På hjemmesiden soroejazz.dk begynder nu offentliggørelsen af festivalprogrammet, som strækker sig over hele juli-ugen med godt 20 koncerter på 15 forskellige spillesteder i hele Sorø kommune. Dansk-dogmet gennemføres ikke 100 procent, men vil ikke desto mindre sætte sit præg på repertoiret, idet selv sangerinder, der kommer med lækre fremførelser af klassiske amerikanske melodier, lover at snige danske numre ind i koncerterne. Det udelukker ikke, at festivalen også får et stærkt internationalt præg med besøg af musikere fra Sydamerika, Europa, Skandinavien og Mellemøsten. I de kommende uger og måneder vil de enkelte koncerter bliver præsenteret i vores nyhedsbreve og på soroejazz.dk.

Det ambitiøse festivalprogram gør Sorø til en af landets førende jazzbyer med en festival, der følger lige efter Danmarks to suverænt største festivaler i København og Aarhus i tiden fra 3. til 18. juli. At det overhovedet er muligt, kan Sorø takke sine tilskudsgivere for, nemlig Sorø kommune, Statens Kunstfond, Knud Højgaard Fonden, William Demant Fonden, Egholtfondet, Brand af 1848 Fond, Sorø Spare- og Laanekassens Fond og sponsoratet fra +vonbülow.co

Herunder er omtale af to festivalkoncerter: Den første søndag 19. juli og den sidste syv dage senere, søndag den 26. juli.

Søndag 19. juli kl. 14.00
Maria McTurk & Torben Kjærs kvintet: Maria McTurk, vokal, Niels ”Flipper” Stuart, tenorsax, Henrik Bay, guitar, Niels W. Knudsen, bas, Janus Templeton, trommer, og Torben Kjær, klaver.
Lauenborggaard, Slagelsevej 34, 4291 Ruds Vedby
Entré: 150 kr.
Reservation: email: lauenborggaard@mail.dk eller tlf. 2681 3728

Søndag 26. juli kl. 15.30
Snorre Kirk kvartet: Snorre Kirk, trommer, Jan Harbeck, sax, Calle Brickman, klaver, og Anders Fjeldsted, bas.
HOLBERGMUSEET TERSLØSEGAARD, Holbergsvej 101, 4293 Dianalund
Entré: 150 kr.
Reservation: post@tersloesegaard.dk eller tlf.7446 6770

 

Foto: ABW