Læserbrev af Lil Svanhof

Jeg ved ikke, om jeg er den eneste borger i Tersløse og Dianalund, der sidder og undrer mig i disse dage, men jeg tror det næppe.

På borgermødet i Tersløse d. 21. januar stillede Svante Svanhof, på vegne af ham selv, Lena Bau, René Søby og undertegnede, flere kritiske og opklarende spørgsmål vedr. hele processen og den politiske håndtering af omfartsvejsprojektet, uden at få endelige og fyldestgørende svar. Borgmesteren og forvaltningen lovede dog at vende tilbage. På samme møde nedsatte man en borgergruppe, som, fremadrettet, skulle være den gruppe der, sammen med forvaltningen, arbejdede for at finde løsninger på Tersløses trafikproblemer. Planen var, at gruppen, snarest muligt, skulle indkaldes til første møde, således at gruppen og forvaltningen sammen kunne behandle indkomne borgerforslag til trafiksanering, med henblik på, at være klar med et foreløbigt udkast til en plan, når vi alle skulle mødes til det opfølgende borgermøde d. 10. marts.

Nu skriver vi d. 18. februar, og hvad er der så reelt sket?

Jo, forvaltningen vælger at invitere Svante til et møde d. 4. februar, uden borgergruppen, uden bisidder, så han kan få svar på de spørgsmål, han stillede på borgermødet. Umiddelbart tror jeg ikke, at han kunne være den eneste borger, der havde interesse i at høre disse svar, og det er tankevækkende, at man ikke ønskede borgergruppens tilstedeværelse. Svante er medlem af gruppen.

På borgermødet d. 21. januar havde vi, Lena Bau, René Søby og Svante og Lil Svanhof, ønsket at lave et oplæg, hvor vi fremlagde vores synspunkter. Dette ønskede kommunen ikke, under henvisning til, at man ikke kunne give en lille gruppe borgere så meget taletid. Nu er det så, at jeg undrer mig. Gælder det kun den ene vej? Der er, åbenbart, ikke noget problem i, at kommunen vælger at give Svante (og Lena, der tog med til mødet ), et helt møde for dem selv.

Udover dette møde er der ikke sket en hujende høstfis. Der er stadig ikke, officielt, indkaldt til næste borgermøde d. 10. marts, og arbejdsgruppen har ej heller set en indkaldelse til deres første møde. Forlydender siger endvidere, at det kommende møde skal handle om Pilegårdsudstykningen og trafiksaneringer ved Holbergskolen. Nu undrer jeg mig igen, for hvordan kan mødet da blive en opfølgning, som lovet, på borgermødet d. 21. januar? Hvorfor får jeg den tanke, at kommunens forehavende er, at dele ”hold kæft”-bolsjer ud, til borgere der blander sig, samt at give dem selv en mulighed for, at sætte kryds ved at have givet borgerinddragelse?

Og så er der lige nedlukningen af omfartsvejsprojektet. Som mange borgere sikkert har læst i Sjællandske og lokalaviserne efter Svante og Lenas møde med forvaltningen og COWI, så blev parterne enige om, at en fordyrelse af omfartsvejsprojektet reelt ville ende på ca. 10. mill. kr. (før man overhovedet har set på muligheder for at ændre i forudsætningerne for projektet).

Så kære borgmester, hvordan kan du overhovedet tillade dig, at sige i pressemeddelelsen, at projektet risikerer, at blive op til dobbelt så dyrt, som først antaget? Og du har tilmed stået på VKSTs nytårskur og fortalt deltagerne, at omfartsvejsprojektet er droppet, fordi det vil løbe op i 100 mill. kr. Man kunne foranlediges til at tro, at du havde haft et stort behov for at skrue tallene så højt op, at ingen stillede spørgsmålstegn ved din beslutning om at stoppe omfartsvejsprojektet.

Slutteligt så ser jeg frem til, en skønne dag, at modtage de sidste dokumenter i vores aktindsigt. Først var flere dokumenter det samme, der blot var journaliseret flere gange, dernæst eksisterede de ikke og til sidst var de, hokus pokus, der alligevel, men nu var der en paragraf, der gjorde, at I ikke behøvede at udlevere dem. Men mon ikke det lykkes for os at få dem en dag?