Det er små bamser, som lige passer i hånden på de mindste børn, men formålet med bamserne er det vigtigste. De bliver nemlig givet til børn, der kommer til at stifte bekendtskab med vores sundhedssystem. De fleste af os ved nok, hvor skræmmende det kan være at skulle ud og køre i f.eks. ambulance, komme på en akutafdeling eller f.eks. komme i et krisecenter.

Lommevennerne laves hos Café inTro efter idé af Ilse, der selv har strikket omkring 850 lommevenner.
Lommevennerne er med til at give tryghed for de børn, der ulykkeligvis har fået brug for vores sundhedsvæsen, og tænk at sådan en lille bamse i hånden på et grædende barn med det samme er med det at fjerne opmærksomheden fra behandling.

Café inTro opfordrer alle strikkende – øvede som uøvede – til at være med til at føre Ilses projekt ud i livet, så vi i Sorø kan blive nogle af de flittigste i landet til at producere Lommevenner. Ikke kun til glæde for de mindste, men også for at du kan blive en del af et fællesskab, der sammen kan gøre noget nyttigt for vores samfund.

Vi samler alle færdige Lommevenner i Café inTro, og Ilse vil derefter sørge for, at de kommer videre. De skal nemlig vaskes, tørres og fryses for at slå alle bakterier ihjel, før de pakkes i poser enkeltvis. Først derefter bliver de kørt rundt til de institutioner, der med glæde modtager dem.

Kom ind og hils på Ilse i Café inTro hver onsdag fra kl. 13 til 15 og hør mere om Lommevennerne.

Det er meget nemt at strikke en Lommeven. Du skal blot medbringe strikkepinde no. 4 og noget garn. Så skal Ilse og vi andre nok guide dig igennem. Vi har opskriften og fortæller dig om fyld og montering.

Lommevenner. Foto: Café inTRO