2020 skydes i gang med seks vinterkoncerter i perioden fra 13. til 28. februar.

Vinterjazz skaber opmærksomhed om jazzen, pirrer nysgerrigheden og byder på store musikalske oplevelser.

Ordene kommer fra Michael Bojesen – og han er ikke hvem som helst, men formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, som bidrager med tilskud til jazzen. Det får Sorø glæde af i februar, når en serie koncerter spilles på Kunstmuseet, Kulturcafé Ludvig, Café Tre Konger, Victoria Teatret og Kunstnergaarden i Dianalund.

Jazz er – også med Michael Bojesens ord – en ‘vildtvoksende og rummelig musikgenre. Den karakteristik vil Sorøs vinterprogram i sandhed leve op til, for musikken rækker fra skæve Thelonius Monk-inspirerede toner over en symfoni af rytmiske korstemmer og bragende bigbandmusik til et nyt meget usædvanligt band, der består af tre kontrabasser (og ikke andet!).

Sorø er ikke alene om vinterjazzen. Det er et landsdækkende fænomen med koncerter i flere end 30 byer, alt sammen i februar måned. Den følgende tætte sæson for jazzkoncerter er i sommermånederne, hvor Sorø også er godt med. I ugen fra 19. til 26. juli bydes der dagligt på koncerter i hele kommunen. Programmet er under udarbejdelse, og man kan se frem til flere vildtvoksende fornyende overraskelser, blandt andet med besøg fra Schweiz, Argentina og Norge samt naturligvis mange fremragende danske jazzmusikere.

Sorøjazzen ønsker alle et godt jazzår.

En vildtvoksende nyskabelse i vinterjazzen er en koncert med tre syngende kontrabassister. Det er på Café Tre Konger fredag den 28. februar.