Sorø Sundhedscenter tilbyder igen kurset “En hverdag med Parkinson” for borgere i Sorø Kommune med Parkinsons sygdom. Formålet er at opnå en bedre og nemmere hverdag på trods af sygdommen.

Mange oplever, at det er svært at få kroppen til at gøre det, som man gerne vil have den til.

De fleste bevægelser kræver planlægning og sker ikke automatisk, og det medfører træthed og manglende energi og overskud.

Kommunikation kan være besværliggjort af nedsat stemmestyrke, ansigtsmimik samt monoton og ensformig stemme.

Sorø Sundhedscenter vil gerne hjælpe borgerne til et aktivt liv i det omfang, som sygdommen muliggør. Fysioterapeut Ellen Clasen fortæller:

”Vi vil gerne støtte til en forbedring af livskvaliteten og lette hverdagen for borgere med Parkinson. Deltagerne får viden og råd til at tackle hverdagen med de følger sygdommen giver. Motion, bevægelse og stemmetræning er en væsentlig del af kurset. Gennem træning styrkes kroppen og stemmen”.

Fysioterapeuten uddyber:

“Derudover er der mulighed for at udveksle erfaringer med de andre kursusdeltagere. De emner, der bliver berørt på kurset kan være: kommunikationstræning, kost, hjælpemidler, træningsvejledning samt fysisk træning”.

Hvor skal man henvende sig?

Kursusforløbet starter 19. februar 2020. Ring til Sorø Sundhedscenter for tilmelding på telefon 57 87 71 40 senest 31. januar.

Praktisk

Kurset afholdes onsdage kl. 10-12 med 7 mødegange i perioden 19/2-2020 til 1/4-2020.

Kurset foregår på Sorø Sundhedscenter.

Undervisere er fysioterapeut og talepædagog.

Deltagergebyr: gratis

Der ydes ikke kørsel til kurset.

Deltagelse kræver ingen henvisning.

Kurset henvender sig til borgere med diagnostiseret Parkinson, både ny diagnosticerede og de der har haft sygdommen i flere år. Kurset er dog for borgere, som ikke tidligere har deltaget på forløbet.

Foto: Maggie
Del på sociale medier