Har du helt styr på, hvad der skete i din by i løbet af det det forgangne år? Tag vores quiz og se, om du fortjener en regulær kongekrone eller bare en klaphat.

Ludvig Holberg er, selvom han egentlig er født i Norge (i Bergen i 1684), en af de helt store soranere. Han står stolt som statue i Akademihaven, omgivet af to muser. Historiens Klio og komediens Thalia. Han er begravet i Klosterkirken. Og som baron, testamenterede han sin betragtelige formue og jordbesiddelser til Sorø Akademi. Hvilket de nyder godt af, den dag i dag.

Holberg Teatret i Sorø opfører hvert år ved midsommer en forestilling i Søjlesalen i Akademihaven. Men hvad hed forestillingen i 2019?

Ulysses
Den Vægelsindede
Maskerade
Erasmus Montanus

Mange kirker deltog, da historiefestivalforeningen 1684-1862 fejrede Ingemanndagen første gang. Hvilken dag var det?

Den 2. februar
Den 12. august
Den 7. juli
Den 23. december

Poul Lysen Hansen kunne 1. juni fejre 40. års jubilæum som bilforhandler. Men hvilket japansk bilmærke startede han med at forhandle, dengang han startede i 1979?

Nissan
Mazda
Toyota
Honda

’Folkemøde Sorø’ 2019 fandt sted på Torvet og på Akademigrunden den 17. august. Der var både debat og underholdning. Men hvem åbnede Folkemødet sammen med borgmester Gert Jørgensen?

Peter Vesth fra Vesthhuset på Frederiksberg
Chorus Soranus
Ruds-Vedby Garden
De Glade Sangsvaner

Fibia har i store dele af 2019 gravet i Sorø og omegn. Men hvem er de?

Et privat brolæggerfirma, som laver nye fortove
SEAS-NVE og NRGis fibernetselskab
En underafdeling af NCC Astfaltarbejde
En frivillig forening, som arbejder for byforskønnelse

I april var der reception for Hans Lambæk hos Røde Kors Sorø, der ville takke for hans indsats som formand for lokalafdelingen. Men hvad fik Lambæk overrakt ved receptionen?

Dansk Røde Kors’ Fortjensttegn
Dronningens Diplom
En kubikmeter fyldte chokolader
En otte meter høj blodbøg

Fyrværkeriet lavet af Amphora, der afsluttede Kyndelmisse Lysfesten den 26. januar, var oprindeligt programsat til at foregå ved Kinahøjen i Akademihaven, men blev flyttet. Hvor hen?

Parnas Natur & Aktivitetspark
Foran Sorø Akademis Hovedbygning
Brandstationens tag
Pedersborg Præstegårdshave

’Naturens Dag’ er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets landsdækkende mærkedag for naturoplevelser. Datoen er altid anden søndag i september. Men hvad var natur-dagens tema i 2919?

’Kys en frø’
’Mærk Naturen’
’Bien og blomsterne’
’Dus med skovens fugle’

Sorø-pigen og kajakroeren Julie Borup Olsen deltog i juli i et stort internationalt stævne i Laco di Santa Caterina i Italien. Året før, altså i 2018, fik Julie penge til talent-udvikling, træningsophold og stævner. Men hvem stod bag pengegaven?

Sorø Kommune
Fonden ved Ankershus Seminarium
Talent Sport Sorø
Sydbank Sorø

1 .juni fortalte et af landets største cykelikoner om cykling og doping. Foredraget var en del af et stort sundhedsarrangement ved Borgerhuset i Dianalund. Men hvad hedder ikonet?

Bjarne Riis
Jesper Skibby
Mads Pedersen
Brian Holm

Vi offentliggør de rigtige svar mandag den 13. januar 2020.