Energistyrelsens Bredsbåndspulje for 2019 er netop blevet uddelt. To projekter fra Sorø Kommune har fået tilskud fra puljen, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

To borgerdrevne bredbåndsprojekter fra Sorø Kommune har i år søgt tilskud fra bredbåndspuljen. Begge projekter har netop fået tilskud. Det drejer sig om projekterne ”Bredbånd til 11 adresser på Bakkevej” i Dianalund og ”Internet på grænsen mellem Sorø og Ringsted”.

Foto: ABW

– Udvikling af den digitale infrastruktur i Sorø Kommune ligger hele byrådet på sinde, så det er rigtig dejligt, at der er hjælp at hente fra Bredbåndspuljen, når aktive borgere går sammen om at udvikle mulighederne i deres lokalområde, siger Jens Nygaard, formand for Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune.

Sorø Kommune har de seneste år haft en lokal bredbåndspulje, der kan søges af de borgergrupper, som også søger – og får – tilskud fra Energistyrelsen.

– Som kommune er vi glade for, at vi kan give borgergrupper, som søger tilskud fra Energistyrelsens Bredbåndspulje, en hjælpende hånd i form af et tilskud. Det øger gruppernes sandsynlighed for at opnå tilskud fra den statslige pulje. På den måde samarbejder borgere, kommune og staten om at udvikle den digitale infrastruktur, siger borgmester Gert Jørgensen.

Projekterne gennemføres af Fibia.