November og december byder for de fleste på indendørs hygge og Julekomsammen. Det gør den også for Sorø roerne, men derimellem kommer de første indendørs regattaer, som har til formål at holde gang i træningen ude i klubberne vinteren over.

I indeværende uge har kaproerne gennemført efterårets ugetest. Ugetesten løber over tre dage (tidligere fem dage hvoraf navnet fremkommer) og har været gennemført i en lang årrække, hvilket sikrer en efterhånden stabil statistik.

Den oprindelige ide kom fra Kurt Jensen, som er tidligere eliteroer og fysiolog. Kurt har gennem de seneste ca. 40 år testet landets bedste kaproere, deriblandt danske verdensmestre. Kurt så tidligt et mønster hos Danmarks bedste roere, både letvægtere og tunge roere, omkring overvægt af anaerob styrke kontra aerob styrke. Hvis en 2.000meter anses for det ultimative en roer kan yde, hvordan ser det så ud med dette styrkeforhold på andre distancer. Kurt talte med trænere fra udlandet og fandt at det mønster som talte for de danske roere var meget identisk med Amerikanske og Italienske roeres og igen senere fandt han, at det samme gjaldt for roere fra hele verden. Derfor har danske roere, som ønsker optagelse på det danske landshold, igennem en lang årrække skulle gennemføre ugetest to gange om året, efterår og forår.

Ugetesten er gennem årene skåret ned til det mest basale og består nu af en 6.000meter på tid, en 2.000 meter på tid, 3x100meter på tid og 1min-så langt som muligt.

Anaerob styrke er nødvendig, men kun til et hvis punkt, aerob styrke må ikke nedvurderes. Det gælder om at finde balancen. Kaproerne i Sorø gennemførte ugetesten med flere PR, så en ny sæson tegner allerede godt.

Sidst på ugen har kaproerne krydret ugen med Euro-slide som er hold-roning på ergometer. Flere ergometre sættes sammen i 2er, 4er, 8er ved hjælp af metalrammer og elastikker.

Bare to uger forinden afholdtes Sjællandske Mesterskaber i Næstved og begge gange gjorde Sorø roerne det virkeligt flot.

Sorøs Yngste stillede op med en stor skare. De etablerede, samt nogle helt nye, klarede det flot, nogle juniorer måtte ved Euro-slide stille op i senior løb, men tog så medalje alligevel.

Euro-slide
U15 Sofie Steffensen, Mejse Nielsen Guld af 8
U15 Frederikke Aagaard, Celina Juhl Nr. 7 af otte
U15 Liva Nielsen, Eleina Bjørkman, Sofie Steffensen, Mejse Nielsen Guld af 4
U15 Emil Jelstrup, Valdemar Vilhelmsen Bronze af 14
U15 Emil Jelstrup, Valdemar Vilhelmsen, Johannes Ebert, Jonas Lindegaard Guld af 5
U19 Smilla Post-Kallenbach, Silje Trenter (Roskilde) (U17 roere) Nr. 5 af 10
U19 Sebastian Steffensen, August Klæsøe-Lund (U17 roere) Nr. 11 af 19
U19 Eleina Bjørkman, Sofie Steffensen, Mejse Nielsen, Babette Post-Kallenbach, Emil Jelstrup, Jonas Lindgaard, Valdemar Vilhelmsen Sølv af 3
Senior Åben Klasse Rasmus Lind (junior), Jonas Lund (Furesø) Nr. 7 af 22
Senior Åben Klasse Rasmus Lind, tre andre (alle letvægtere) Bronze af 9
Senior Åben Klasse Rasmus Lind og syv andre Guld af 4
Senior Åben Klasse Sebastian Steffensen, August Klæsøe-Lund (U17 roere) og seks andre Sølv af 4
Masters Jane Steensberg, Birgit Juel-Hansen Bronze af 6
Masters Kirsten Østergaard, Ruth Köster Nr. 4 af 6
Masters Christian Ebert, Christian Mølvig Nr. 2 af 5
Masters Mix Bonnie Noer, Peter Lindblom Nr. 3 af 7
Masters Jeanette Jensen, Peter Carstens Nr. 5 af 7
Masters Peter Lindblom, tre fra andre klubber Sølv af 2
Masters Peter Carstens, Christian Mølvig, to fra andre klubber Guld af 3
Masters Jane Steensberg, Birgit Juel-Hansen, Kirsten Østergaard, Ruth Köster, Laila Hjorth, Gitte Christensen, Jeanette Emde, Bonnie Noer Guld af 4
Masters Peter Lindblom, Peter Carstens, Christian Mølvig og fem andre Guld af 2

SM
U13 Piger Guld og sølv og nr. 4 af 8
U13 Drenge Guld af 3
U15 Piger Nr. 4 af 4
U15 Drenge Bronze og 10 af 12
U15 Drenge Sprint Nr. 6 og 15 af 21
U15 Piger Sprint 2,4,5,7,8 af 13
U17 Piger Nr. 3 af 4
U17 Piger Sprint Nr. 3 af 4
U17 Drenge Nr. 5 af 7
U17 Stafet Guld af 7
U19 Drenge Guld af 13
Klubstafet Guld og nr. 4 af 9
Masters Guld af 2
Masters Guld af 2
Masters Sølv af 2

 

Euro-slide Open: Sofie Steffensen, Mejse Nielsen, Elaine Bjørkman og Liva Nielsen vinder Guld i U15 piger. Foto: Sorø Roklub
Euro-slide Open: Rasmus Lind, August Klæsøe-Lund og Sebastian Steffensen giver den alle gas i hver sin otter i Senior klassen.
Drengene er alle juniorer, men vinder Guld og Sølv. Foto: Sorø Roklub