Det er ingen skam at sige, at boligpriserne i Sorø efter finanskrisen faldt drastisk. Flere områder i kommunen oplevede man fald på op imod 45 %, og i perioden efter har det været svært at finde tilbage til et niveau, hvor det for de lokale boligejere ikke ser helt skidt ud.

Denne udvikling har også betydet, at det har været svært for de lokale at skulle overveje at foretage en flytning. Og for rigtig mange har det været et tålmodigt spil, hvor man langsomt, men støt, har kunnet se en ende på de ”ringere kvadratmeterpriser”.

Og den udvikling har man i den grad lagt mærke til hos de lokale boligadvokater, der også nøje har fulgt både prisændringer og konjunkturforhold.

I artiklen her kigger vi ind i, hvordan man i Sorø kan alliere sig med en boligadvokat, der qua sin erfaring og sit fag har fingeren på pulsen, når det gælder de forhold, der vedrører køb og salg af bolig.

Boligpriserne stiger i Sorø. Pressefoto

Professionel køberrådgivning til dit boligsalg
Når man som potentiel boligkøber skal vurdere, hvorvidt et lokalområde er godt eller skidt at investere i, vil man måske mene, at det ville give mening at forhøre sig hos sin ejendomsmægler. Men i mange tilfælde er den rigtige fagmand faktisk en anden, da man ofte i forbindelse med køb af bolig jo også laver en langtidsinvestering.

Det, boligadvokaten kan foruden at foretage tinglysning, oprette skøde og beregne tinglysningsafgift, er nemlig, at de yder deres klienter køberrådgivning. Og i begrebet køberrådgivning ligger mere, end man lige skulle tro.

Den lokale boligadvokat kender nemlig til lokalområdet og den prisudvikling, der har været. Og den viden er ikke helt uvæsentlig, hvis man ikke nødvendigvis kun køber en bolig for at få tag over hovedet.

Er man nemlig i markedet for også at lave en god investering, kan boligadvokaten gå ind og validere området i henhold til udvikling i boligpriser, -efterspørgsel og -udbud. Og med det in mente er det også væsentligt nemmere at tage en kvalificeret beslutning om, med hvilke mursten man vil forgælde sig.

Sorø er et populært valg
Er man specifikt ude efter at skulle investere i en ejendom i Sorø og opland, er der dog for langt de fleste ikke nogen skrupler. Boligpriserne har som ovenfor nævnt været jævnt stigende de seneste år, men heller ikke til et niveau, hvor man skal være bange for udviklingen.

Prognoserne ser ud til at fortsætte, og med en øget efterspørgsel i den sjællandske kommune er der samtidig fokus på vækst og lokalopblomstring. Og dette har fageksperter og boligadvokater da også lagt mærke til, da man blandt andet på en landsomspændende undersøgelse kan slutte, at kommunen har en gennemsnitlig prisstigning i løbet af det sidste år på 12 %.

Og det placerer på landsplan Sorø Kommune på en 10. plads over alle kommuner set ud fra den procentvise vækst i kvadratmeterpriser. Og det må siges at være en udvikling, man som potentiel boligkøber i kommunen ikke kan ignorere – og for den sags skyld potentiel boligsælger.