Det lokale autoværksted Au2rep i Sorø byder fremtiden inden for, og er de første i Danmark med ny og banebrydende teknologi, som allerede findes på autoværksteder i USA.

Når du går ind på værkstedet i Sorø står der to standere og byder dig velkommen. Du har med garanti ikke set det på andre værksteder, da Au2rep er de første i Danmark der tester denne banebrydende teknologi. Det ligner mest af alt noget fra en sci-fi film, men det er et indblik i, hvad fremtiden byder på for autoværkstederne.

Det kaldes Quick Check Drive system og er en ubemandet sporingskontrol af bilernes styretøjsvinkler. Hver gang en bil bliver kørt ind på værkstedet, bliver bilens styretøj målt med i alt 32 lasere og 8 kameraer på kun 3-5 sekunder. Før værkstedet fik installeret dette system krævede det manuelt arbejde at kontrollere bilens styretøjsvinkler.

Mick Sørensen, medejer af Au2rep, er positiv over udviklingen: “Vi er glade for at kunne byde fremtiden inden for og give vores kunder en helt unik service. Desuden er vi stolte af, at selvom vi er et mindre værksted på Vestsjælland, så er vi de første i Danmark til at afprøve dette system”.

Og netop kunderne får stor glæde af hvad fremtiden har at byde på – alle kunder får målt deres styretøjsvinkler gratis. Dette er en vigtig service for værkstedet at kunne tilbyde, da minimum 53 % af alle biler er ude af sporing, viser undersøgelser foretaget af Automative News.

Hvis bilen er ude af sporing giver det først og fremmest et højere forbrug af brændstof, hvilket betyder højere CO2-udledning. Dernæst slider det også unødigt på bilens dæk og giver en dårlig kørekomfort.

Foto: Au2rep
Foto: Au2rep
Del på sociale medier