Endnu engang er Sorø i topform, når det gælder om at få borgere i arbejde.
Beskæftigelsesministeriet har netop offentliggjort den seneste benchmark-liste over resultater for alle landets jobcentre på baggrund af indsatsen i hele 2018. Ifølge oversigten er Sorø gået fra en 12. plads til en 9. plads ud af landets 98 kommuner.

Når Beskæftigelsesministeriet skal sammenligne kommunernes resultater på beskæftigelsesområdet, bliver der set på antallet af borgere på offentlig forsørgelse på tværs af kommunernes ramme-vilkår. Antallet af borgere på offentlig forsørgede giver et billede af den samlede effekt af kommunernes beskæftigelsesrettede indsats, når der korrigeres for rammevilkår.

I toppen af listen er de kommuner, der gør det godt, og som har færre personer på offentlig forsørgelse end forventet ud fra deres rammevilkår, mens kommuner i bunden af listen har flere personer på offentlig forsørgelse end forventet.

Sorø Jobcenter er gået frem fra en 12. plads til en 9. plads ud af landets 98 kommuner, og især på kontanthjælpsområdet klarer Sorø Jobcenter sig godt og ligger således for nuværende nr. 5 på landsplan.

Særligt det, at Jobcentret har formået at fastholde og forbedre den flotte indsats fra tidligere måling, er en god præstation ifølge Arbejdsmarkeds- og Borgerservicechef Kenneth Damsgaard Hyde fra Sorø Kommune.

– Det er godt at se resultatet af de indsatser, der er tilrettelagt i Jobcentret. Der er stor ros til medarbejdere og ledere for fortsat at holde fast i at hjælpe borgerne ud af offentlig forsørgelse. At vi igen rykker frem på Beskæftigelsesministeriets benchmark viser, at vi tager endnu et lille skridt i den gode retning.

Formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, Rolf Clausen, siger:

– Jeg er meget stolt af Sorø Kommunes flotte placering. I mine øjne er det et resultat af et stærkt samarbejde mellem kommunens virksomheder og Jobcentret. Vi har mange lokale virksomheder, som er villige til også at give vores udsatte borgere en chance. Dertil kommer, at Jobcentret er gode til at matche den rigtige borger med det rigtige job.

At Sorø Jobcenter klarer sig så godt har også en økonomisk gevinst. At Sorø ligger nr. 9 betyder nemlig, at kommunen har 110 personer færre på offentlig forsørgelse end forventet på baggrund af kommunens rammevilkår. Dermed bidrager Jobcentret med 5,8 millioner kr. om året i kommune-kassen.

Del på sociale medier