Der var ros til Sorøs detailhandel, da borgmester Gert Jørgensen lagde vejen forbi Sorø Handel og Services medlemsmøde på Comwell Sorø den 16. september. Sorø ligger i top ti over velbesøgte byer i regionen på grund af de mange gode arrangementer, som ikke mindst Sorø Handel og Services medlemmer skaber. Det er ingen selvfølge, at juletræet bliver tændt år efter år, og der også fejres alt fra fastelavn til halloween i bymidten.  

Spørgelysten var stor ved borgmesterens oplæg på Sorø Handel og Services medlemsmøde

Tomme lokaler fyldes ud
Storgade er som så mange andre af Danmarks købstæder plaget af tomme lokaler, men de fleste i Sorø bymidte fyldes relativt hurtigt op med nye butikker. Der åbner snart blomsterbutik i det gamle Corner-bageri, og Meisner og Wendel er flyttet til arkaden. Senere på efteråret holder Nordea åbningsreception i nye, mindre lokaler. Og der er flere nyheder på vej.

Borgmesteren glædede sig især over den nye Aldi, som må give øget omsætning ikke alene i Holberg Arkaden, men også Storgade. Enkelte lokaler står dog tomme i lang tid, og det blev forslået, at der indsættes reklameskilte med kontaktinformation til udlejer i vinduerne.

Det er sådan, at der er to forskellige lokalplaner i bymidten, forklarede Gert Jørgensen. En for Storgade og en for Absalonsgade. I Storgade skal der være detailhandel i fronten af stueplan. På Absalonsgade må der gerne indrettes til beboelse. Når der bygges lejligheder, skal der samtidig sikres plads til parkering. 

Plads til forbedring
Flere af medlemmerne påpegede, at lokalerne er for små til at have varer nok til at kunne have en tilstrækkelig omsætning i dagens Danmark, eller til at have ansatte. Nogle har f.eks. ikke baglokaler.  

Der var også en række forslag til forbedringer af den kommunale opgaveløsning. Vej og Park kunne således godt være lidt flittigere med at fjerne ukrudt, beskære beplantning og feje gaden foran de tomme butikker. 

Desuden ville det være rart med bedre afmærkning af p-pladserne, hvorved denne knappe ressource udnyttes bedst muligt.  

Her kan du se, hvem der tager kampen som medlemmer af Sorø Handel og Service.