Danske Mesterskaber i roning 2019 blev afviklet på Brabrand Rostadion tæt ved Århus.

DM er næsten årets sidste vigtige regatta og her deltager alle landets bedste kaproere, dog er kun klubhold tilladt, så nye hold ser dagens lys, kun for denne ene dag på året.

Brabrand søen er kendt for at være ubeskyttet fra naturens side og derfor kan vandet være en stor udfordring. Morgenens indledende løb gav da også bølger og skæv vind at slås med, men roerne gik til den og fik gennem dagen roet vandet fladt. De sidste finaler blev således roet i blikvand og fuld sol, så bliver det ikke meget bedre.

Sorø roerne stillede til start i juniorklasserne samt et enkelt masters hold, det blev til medaljer i 4 ud af 9 starter.

Rasmus Lind har haft en flot sæson med ro-efterskole i det jyske og landsholdsdeltagelse ved Junior EM, Junior NM hvor det blev til guld og Coupe de la Jeunessse. Til DM rundede Rasmus sæsonen flot af med en sølvmedalje i singlesculler, samt bronzemedalje i dobbeltsculler med klubkammeraten Jannick Wly Andersen. Jannick har også haft en flot sæson med A-finale til Coupe de la Jeunesse. Drengede roede senere dobbeltfirer med August Coutant og Peter Skou. Sidstnævnte er godt på ved til Estland med landsholdet, for at ro Baltic Cup i dobbeltsculler.

Smilla Post-Kallenbach har ligeledes haft en forrygende sæson og står som vinder af sæsonens U17 TU-CUP og krydrer med guld i dobbeltsculler ved DM.

Sorøs yngste kaproere August Coutant, Sebastian Steffensen og Mejse Ø. Nielsen, roede også nogle flotte løb og fik god erfaring og en masse oplevelser med hjem i rygsækken.

Master roerne Peter Carstens og Christian Mølvig vandt guld i deres dobbeltsculler.

DM-resultater for Sorø roerne:
U19 1X Rasmus Lind Sølv
U19 2X Jannick W. Andersen , Rasmus Lind bronze
U19 4X Peter Skou, August Coutant, Jannick W. Andersen, Rasmus Lind, nr. 5
U17 2X Smilla Post-Kallenbach, Iben Bech (Roskilde) Guld
U17 1X Smilla Post-Kallenbach nr. 4
U17 1X Sebastian Steffensen B-finale nr. 3.
U17 1X August Coutant B-finale nr. 6
U15 1X Mejse Ø. Nielsen B-finale nr. 1
Master 2X Peter Carstens og Christian Mølvig Guld

I midten Smilla Post-Kallenbach og Iben Bech vinder guld i U17 dobbeltsculler. Foto: Sorø Roklub
Sorø roerne gør materiellet klar til ræs. Foto: Sorø Roklub
Sebastian Steffensen bliver nr. 3 i B-finalen, her fotograferet med OL-roeren Fie Udby. Foto: Sorø Roklub