Sorø og omegns højskoleforenings sæson 2019/20 starter op inden længe. Sæsonens tema er ”Indsigt” – opnået gennem erfaringer, oplevelser, undersøgelser, rejser og tænkning.

Ved højskoleforeningens 7 foredragsarrangementer, som finder sted på Sorø Gymnastikefterskole, foldes temaet ud af spændende foredragsholdere. Vi skal blandt andet høre om drabssagen på Nykøbing Falster Sygehus, hvor en sygeplejerske blev erklæret skyldig i bevidst drabsforsøg på flere patienter. Vi skal også høre mere om og forstå, hvad det er, der sker i verden — med Trump ved roret i USA. Og vi skal møde Rachels mor, Theresia, fra ”Årgang 0”, som fortæller, hvordan det er at være med i dokumentarserien om børn, fra deres fødsel og til de bliver voksne.

Der er mange andre spændende foredrag på paletten, som man kan læse om i højskoleforeningens program, der bl.a. kan hentes på Sorø Bibliotek, og som desuden er at finde på højskoleforeningens hjemmeside.

Ture og oplevelser med højskoleforeningen
Ud over foredragene byder sæsonen på en kulturtur, en teatertur og en sommerudflugt. Både kulturturen og teaterturen er timet og tilrettelagt og klar til at modtage tilmeldinger fra højskoleforeningens medlemmer.

Kulturturen går i år til Tadre Mølle, hvor der er rundvisning og kaffe med lagkage m.v. Efterfølgende kører man til Radiomuseet i Ringsted, hvor man bl.a. får indblik i fjernsynets udvikling — fra 1950’erne og indtil 2000.

Teaterturen, der foregår med bus, går til Folketeatret, hvor man kan opleve musicalen ”Så længe mit hjerte slår!” Der er tale om et sandt festfyrværkeri af glade Giro 413-sange gennemsyret af varme og kærlighed, alvor og inderlighed – både i sang og fortælling. Forestillingen blev i 2018 Reumertnomineret som bedste musikforestilling. Og som sædvanligt krydres teaterturen med mousserende vin og lidt lækkert til ganen på hjemturen.

Alle kan være med
Højskoleforeningens arrangementer er for alle, men det fordrer, at man køber medlemskort, som koster kr. 100 for hele sæsonen. Medlemskortet købes ved indgangen til arrangementerne. Herudover er der betaling for kaffe og kage ved foredragene samt egenbetaling ved udflugter og ture — baseret på den konkrete udgift.

Læs mere på højskoleforeningens hjemmeside her.

Foto: Sorø & omegns højskoleforening