Går du med drømmen om at blive selvstændig eller er du allerede godt i gang, men mangler konkrete værktøjer til at udvikle din virksomhed, så får du stærke kort på hånden med et nyt kursus om Iværksætteri i praksis. Kurset gennemføres i et samarbejde mellem Slagelse Erhvervscenter, Sorø Erhverv og Zealand – Sjællands Erhvervsakademi. Der er informationsaften den 27. august, hvor alle er velkomne.

Hvordan laver man en forretningsplan – og holder den? Hvor skal man markedsføre sig for at blive set? Hvornår skal der afregnes moms?

Mange spørgsmål og opgaver presser sig på, når man kaster sig ud i livet som iværksætter. Som selvstændig har man alle kasketter på i firmaet fra direktør til sælger, marketingansvarlig og regnskabsassistent. Men der er hjælp at hente.

På fotoet ses fra venstre: Laila Bregner Carlsen, Erhvervschef i Sorø Erhverv, Vibeke Toft Müller, Akademichef, Bolette Trier Nissen, Erhvervskonsulent i Slagelse Erhvervscenter samt Henrik Agerskov, Studieleder på Zealand Slagelse. Foto: Sorø Kommune

Et helt nyt kursustilbud fra Zealand – Sjællands Erhvervsakademi, Slagelse Erhvervscenter og Sorø Erhverv giver dig mulighed for at forberede dig på mange af de udfordringer, du vil møde som iværksætter.

Over 11 kursusgange med en afsluttende eksamen kommer deltagerne igennem en række emner, der via konkrete værktøjer og oplæg til blødere overvejelser forbereder til og støtter op om livet som iværksætter. Emnerne omhandler bl.a. Idéudvikling og kreativ tænkning, forretningsplan, moms, skat og finansiering, salg og kundeforståelse samt markedsføring.

– Sorø Erhverv og Slagelse Erhvervscenter har tidligere holdt vores eget iværksætterkursus, men via det nye samarbejde med Zealand kan vi her tilbyde et helt nyt kursusforløb, hvor man får en god, bred viden om mange af de udfordringer man bliver stillet overfor som iværksætter, siger erhvervskonsulent Bolette Trier Nissen, Slagelse Erhvervscenter og fortsætter:
– Zealand har god erfaring med lignende kurser, så man er i kyndige hænder hos underviserne og får del i den nyeste viden indenfor kursets emner.

– Vi ved, at de iværksættere som tager et kursus, har større chance for at lykkes med deres virksomhed, så jeg er meget glad for, at vi med det nye kursustilbud kan give vores lokale iværksættere endnu bedre kort på hånden, tilføjer erhvervschef i Sorø Erhverv, Laila B. Carlsen.

Informationsaften
Alle interesserede inviteres til en gratis og uforpligtende informationsaften tirsdag den 27. august kl. 18.00-20.15 hos Slagelse Erhvervscenter, Sdr. Stationsvej 26, 1, Slagelse, hvor der vil være en gennemgang af kurset samt praktiske oplysninger om tilmelding og tilskudsmuligheder.

Om kurset
Kurset starter den 24. september med undervisning tirsdage aftener i Slagelse Erhvervscenters lokaler samt enkelte lørdage på Zealand Slagelse. Kurset afsluttes med en eksamen den 10. december.

Kurset gentages til foråret, hvor det afholdes i Sorø.

Læs mere på www.slagelseerhvervscenter.dk/arrangementer, hvor der også er tilmelding til informationsaftenen.