Smilla Post-Kallenbach er udtaget i dobbeltfirer sammen med roere fra Roskilde, København og Bagsværd, oplyser Sorø Roklub i en pressemeddelelse.

Pigerne har hver især roet sig på holdet i sommer Camp i Hadsund. Uden modstandere skulle de bevise at de kan ro stærkt nok til at kvalificere sig til finalen ved Baltic Cup.

Målsætningen var at sætte et højt tempo fra start og det resulterede i at pigerne holdt et tempo ikke under 36 tag pr. minut. Tiden i mål var godkendt og pigerne er udtaget.

Peter Skou er udtaget i dobbeltsculler sammen med David Wandrup fra Saxkøbing Roklub.

I første omgang roede Peter dobbeltfirer og holdet roede rigtig hurtigt under løbet, men et andet hold var lige en spids hurtigere og tog udtagelsen.

Så er det reglen at man kan forsøge sig senere på dagen i småbåde. Og Peter var meldt til sammen med den ene af drengene fra dobbeltfireren, dog uden overhovedet at have trænet sammen i denne bådtype.

En halv time efter dobbeltfirer løbet måtte Peter og David ryste skuffelsen af sig og allerede ro indledende i dobbeltsculler. Det blev selvsagt rigtig hårdt at komme i finalen da deres hurtigste modstandere jo ikke havde været på vandet endnu.

To en halv times pause var tilsyneladende tilstrækkelig restitution til finalen. Peter og David gik i front fra start, øgede føringen tag for tag og i mål vandt de med hele elleve sekunder eller 4 bådlængder til nærmeste konkurrenter. Drengene er udtaget.

Astrid Højgaard (Bagsværd), Josephine Freltoft (København), Caroline Munch (Roskilde) og tv. Smilla Post-Kallenbach (Sorø) udtaget til Baltic Cup 2019 i dobbeltfirer. Foto: Sorø Roklub
Peter Skou (Sorø) og David Wandrup (Saxkøbing) udtaget til Baltic Cup 2019 i dobbeltsculler. Foto: Sorø Roklub