”De gør det virkelig godt” var de genklangende ord i de forgangene dage ved DM for Bygarder for Ruds-­Vedby Garden. Torsdag den 4. Juli 2019 drog 19 gardere og 5 ledere afsted til DM for Bygarder i Vejen.

Garden stillede op i konkurrencerne Tambourkorps, Koncert og Bymarch. Garden er kommet lang vej på halvandet år, for tilbage i oktober 2017 stod syv gardere tilbage i Garden efter et større generationsskifte.

Arbejdshandskerne blev taget på og siden har Garden vokset og tæller nu 22 medlemmer i alderen 6 – 29 år. Derfor var DM for Bygarder også en oplevelse rigtig mange så frem til.

”Vi synes det er fedt at kunne deltage til DM og vise hvad vores Garde kan. Vi har 13 gardere med, som aldrig har været til DM før, så det var fantastisk at se deres ansigtsudtryk de fire dage. Ikke mindst, så har vi nogle store gardere, som virkelig har løftet med den ”nye” flok”, så det har været virkelig berigende for alle”, udtaler formand, Anders Marin Sommer.

De 13 gardere er løbende blevet indmeldt i Garden siden oktober 2017, og senest blev 3 gardere indmeldt i april, som glædeligvis havde lyst til at tage med til DM.

”Vi har fået rigtig meget ros og mange rørende kommentarer fra publikum, forældrekreds, andre garderkorps og arrangøren Landsgardeforeningen, om at de virkelig har gjort det godt… Især kunne vi mærke at Landsgardeforeningen anerkendte vores mindre gardere, da de gerne vil have en blomsterpige fra vores garde”.

Dette skete da Landsgardeforeningens Protektor, Hans Excellence Ingolf, Greve af Rosenborg og Grevinde Sussie af Rosenborg ankom til Danmarksmesterskabernes præmieoverrækkelse, og her skulle en blomsterpige fra Ruds-­‐Vedby Garden stå ret med en garderdreng fra Roskilde Garden.

Nervøst og flot overrakte garder Sascha Dalsø Hansen Grevinden en flot buket med et fint
nej, hvortil Grevinde Sussie krammede den lille garderpige, til stor smil hos alle.

”Det har virkelig været en fornøjelse at deltage med Garden, og de har præsteret meget mere end, hvad man kan forvente, når de er så nye og så små. Som en af vores garderpige på 8 år
sagde, ’DM måtte gerne vare en måned’ – det er selvfølgelig et skulderklap til os og arrangøren, og varmer helt ind i hjertet”, slutter formand, Anders Marin Sommer.

Nu venter en lang sommerferie, hvor Garden starter op igen torsdag den 15. august med
sommerferietilbud til nye gardere, nemlig 3 måneders fri gardertid hos Ruds-­‐Vedby Garden.

Hvad resultaterne angår, så opnåede Garden en flot 9. plads i tambourkorps koncert, en 26. plads i Bymarch og Gardens tambourmajor Signe Lærke Due fik en 24. plads.

Flot klaret af en tambourmajor, der kun har haft posten i mindre end 8 måneder.

Da resultaterne blev læst op, jublede både gardere, forældrekreds og supportere, og Garden kunne tage hjem med mange sociale og musikalske oplevelser i bagagen.

Bymarch konkurrence ved tambourmajor Signe Due. Foto: Ruds-Vedby Garden
Sacha Møller-Foldal, Ann-Sofie Ager, Amalie Deleuran og Phillip Møller-Foldal. Foto: Ruds-Vedby Garden
Roskilde garderdreng og Sascha Dalsø Hansen overrakte blomster. Foto: Ruds-Vedby Garden