Sorø blev grundlagt som uddannelsesby i år 1142, da stormanden Asser Rig fik bygget et benediktinerkloster for munke. I 1586 fik Frederik d. 2. bygget en kostskole for borgerskabets og adelens drenge, der senere skulle blive til Sorø Akademi. I 2009 blev Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Science Center Sorø, indviet som aktivitetscenter for unge naturvidenskabelige talenter.

Professionshøjskolen Absalon er endnu et skud på stammen, der gør at Sorø med rette kan markere sig som netop “uddannelsesby”. I august 2017 skiftede skolen tidligere kendt som University College Sjælland navn, opkaldt efter Asser Rigs søn, biskop Absalon, der som bekendt ligger begravet i Klosterkirken. Med navneskiftet fik skolen et nyt grafisk udtryk, der står i flot moderne kontrast til det middelalderlige format, der er over navnet.

Herunder ser I en lille billedeserie fra området ved ABSALON også kaldet Ankerhus i Sorø. Billederne er taget af Dit Sorøs fotograf, Anne Beth Witte, på en lun sommerdag i juli, hvor skolen holder lukket, og området er stille og roligt.

Del på sociale medier