Fredag formiddag satte Sorø Kommune og Sorø Erhverv fokus på erhvervslivets behov for kvalificeret arbejdskraft. Det skete ved en livlig paneldebat på dækket af galeasen Hjalm midt i årets Folkemøde, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Erhvervschef i Sorø Erhverv, Laila B. Carlsen, siger:

”Vi har valgt at sætte fokus på nogle af de udfordringer, som vores lokale virksomheder oplever i forhold til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Vi vil gerne bruge Folkemødet til at skabe opmærksomhed om den generelle problematik, at erhvervslivet mangler højtuddannede, mens der går ledige højtuddannede rundt i de store byer. Samtidig er netop FN’s verdensmål noget, der står højt i de unges bevidsthed, og derfor noget som virksomhederne med fordel kan bruge som rekrutteringsparameter.”

Nima Sophia Lama Tisdall. Foto: Sorø Kommune

Nima Sophia Lama Tisdall på 25 år, som læser International Business & Politics på Copenhagen Business School deltog i debatten. Hun bor i København men er oprindeligt født i Snekkersten nord for København – og så har hun selv været i praktik i en mindre virksomhed i Næstved. Hun siger:

”Jeg synes, man skal se på narrativerne omkring det at arbejde men også bo uden for storbyerne. Det skal tales op, og der skal mere fokus på, de muligheder og det ansvar, man kan få i en lille- eller mellemstor virksomhed.”

Og så er hun helt enig i, at Verdensmålene kan bruges som rekrutteringsparameter.

”Jeg tror i den grad, at min generation går op i bæredygtighed og ser på værdierne hos en virksomhed, før de ansøger. Så jeg mener bestemt, det er en retning, virksomhederne bør kigge,” siger Nima Sophia Lama Tisdall.

Sorøs Borgmester, Gert Jørgensen, deltog også i debatten, og lagde vægt på vigtigheden i den håndholdte indsats, når det gælder om, at få virksomhederne og de højtuddannede til at for øjnene op for hinanden.

”Det er vigtigt, at vi får bygget bro mellem virksomhederne og de medarbejdere, som skal tilføre den viden, der er afgørende for fremtidens vækst. Det handler om at styrke Danmarks sammenhængskraft og vækst – også uden for metropolerne.”

I panelet deltog desuden Mette Gregersen, Vicedirektør i Akademikernes A-kasse, Rasmus Larsen, Prorektor på DTU, Thomas Aarup, Kontorchef for Udvikling i Region Sjælland, Stine Gry Roland, Senior Manager i Novo Nordisk samt Søren S. Kjær, Kommunaldirektør i Sorø Kommune.

Livlig paneldebat om rekruttering af højtuddannet arbejdskraft ombord på den solbeskinnede galeas Hjalm, Folkemødet Bornholm. Studerende ved Copenhagen Business School. Foto: Sorø Kommune.