Du har sikkert flere gange stået i en situation, hvor du har opdaget en smule olielækage på fliserne i din indkørsel. Dog behøver det ikke kun være din egen skyld, fordi lækagen ofte kan komme fra andre køretøjer, som har været i nærheden af din indkørsel. Men uanset hvor oliespildet kommer fra, er det selvfølgelig en træls situation at stå i, fordi det kan være rigtig svært at fjerne igen. Da oliespild ikke ligefrem pynter på fliserne i indkørslen, vil man selvfølgelig i de fleste tilfælde gerne have det fjernet, så indkørslen kan komme til at ligne sig selv igen. Hvis du lige nu står i en situation, hvor der er oliespild på dine fliser, får du her nogle gode råd til, hvordan du kan fjerne det.

Din bil er lækker. Det skal din indkørsel også være. Foto: JTL

Det kan du selv gøre
Oliespild er som oftest enormt svært at fjerne igen, men der er nogle få metoder, du kan prøve af. Effektiviteten af disse afhænger selvfølgelig i høj grad af, hvor længe olien har fået lov til at sidde på fliserne, og hvor store mængder, der er blevet spildt. Hvis olien stadig er fugtig, kan du prøve at fjerne den med savsmuld eller papir. Hvis olien derimod har siddet i længere tid og eventuelt er trukket mere ned i fliserne, kan du forsøge at fjerne det med motorrens. Du kan prøve at påføre motorrensen på oliepletten og lade det sidde i et stykke tid, så olien forhåbentlig bliver opløst. Derefter skal du efterskylle med vand.

Dog kan der være nogle situationer, hvor det er ret umuligt at fjerne oliespildet selv. Det gælder eksempelvis, hvis det er meget store mængder af olie, der er tale om, eller hvis det har siddet så længe, at det næsten er umuligt at fjerne med motorrens. Hvis dette er tilfældet, kan du heldigvis få hjælp fra nogle professionelle.

Få hjælp til at fjerne oliespild fra professionelle
Hvis oliespildet på fliserne i din indkørsel er helt umulige at få renset af igen, kan du heldigvis få hjælp fra et firma som Nanostone. Hos Nanostone finder du et hold af kompetente medarbejdere, som står klar til at hjælpe dig med dit problem. Her går de ind og vurderer, hvor stor skaden er, og forsøger altså at hjælpe dig bedst muligt. Så hvis du lige nu står med et oliespild på fliser i din indkørsel eller andre steder, som du simpelthen ikke kan få væk igen, er det bare med at kontakte Nanostone, og se hvad de har af tips og tricks. Således vil din indkørsel hurtigt blive så god som ny igen.