Om få dage er det atter tid til at se pinsesolen danse og nyde de lange lyse nætter. Men der er også masser at fordrive tiden med i dagtimerne, hvor over 100 kunstnere i det midt- og vestsjællandske holder åbent i pinsedagene. Kunstdage i pinsen byder velkommen til 116 kunstoplevelser fordelt over 6 kommuner.

Kunst og pinse er blevet en tradition i det midt- og vestsjællandske, hvor kunstdage i pinsen inviterer til åbent hus for 18. år i træk. Her vil i alt 116 kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier fra Skælskør i syd til Tuse i nord, og fra Røsnæs i vest til Lejre i øst byde alle interesserede velkomne.

Kunstdage i pinsen er for alle. Det er ikke en censureret udstilling, men en mulighed for både professionelle som amatører til at dele deres passion med omverdenen. Derfor kan man som gæst både se kunst af høj kvalitet og møde de spirende talenter. Det er netop mangfoldigheden, der gør Kunstdage i pinsen til noget helt særligt.

15 deltagere fra Sorø Kommune
I Sorø Kommune har 15 kunstnere valgt at åbne dørene i pinsen. Her kan man se alt fra keramik, smykkedesign, maleri og tegning og samtidig få en smuk tur, da der er udstillingssteder i hele kommunen.

De 15 tilmeldte kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier er:
Per Fjord/Billeder i haven: maleri
Miriam Reiner/Tegnegalleriet: tegning
Jørgen Løvgret/Galeri Jolo: maleri
Anette Slot og Kaj Flemming Nielsen/Galleri tidsrum: maleri og textilkunst
Kunstnergaarden/Kulturhuset: maleri
Buggedesign: smykkekunst og kunsthåndværk
Kit Albiniussen/Kitkirsus: maleri og keramik
Charlotte Lundegaard: maleri
Hans & Birgitte Börjeson/Fulby stentøj: keramik
Keramina: keramik
Annie Bech Poulsen: keramik
12 Soranere: maleri, collage, tegning
Soli Madsen/Galleri Soli: maleri og glaskunst
Nina Pii Johannesen/Ninas atelier: maleri
Marie Langaa/Keramikværkstedet: keramik

Planlæg din pinserute
Kunstdage i pinsen udgiver hvert år en folder med en samlet oversigt over alle de deltagende kunstnere. Folderen kan hentes i Borgerservice og på Biblioteker og turistkontorer. Man kan også planlægge sin pinserute ved hjælp af kunstdage i pinsens hjemmeside www.kunstipinsen.dk eller downloade kunst i pinsens app. Der er også muligt at følge med i aktuelle opslag og konkurrencer på kunstdage i pinsens Facebookside.

Der er åbent alle dage fra den 8.-10. juni kl. 11-17.

Rigtig god fornøjelse!

Foto: ABW