Ingeniørvirksomheden Process Engineering A/S, der blandt andet har afdeling i Sorø, er aktuel med et rekordregnskab og har netop lanceret en ny vækststrategi frem mod 2023, hvor antallet af ansatte skal tredobles. Vækststrategien indbefatter også etablering i udlandet, hvor første skridt bliver Norge.

– Det første land, der bliver en del af vores udlandseventyr, er Norge. Vi har allerede ansat den daglige leder og åbner kontoret først på sommeren, siger Poul B. Jakobsen, direktør hos Process Engineering. Foto: PR.

Specialkompetencer i procesindustrien er efterspurgte i særlig grad, og det kommer ingeniørvirksomheden Process Engineering til gode. Et rekordregnskab er for nylig offentliggjort, og nu sætter rådgivervirksomheden tryk på med en ny vækst- og strategiplan frem mod 2023. Første skridt er etableringen af en ny afdeling i udlandet, hvor Norge bliver første skridt, når afdelingschefen Jan Kåre Nymoen slår dørene op til et nyt kontor i Oslo første juni.

– Vores foregående strategiplan udløb ved nytåret, og dér har vi blandt andet nået målet om 100 medarbejdere. Nu kigger vi frem mod 2023, hvor vi skal være 300 medarbejdere hos Process Engineering. 200 i Danmark og 100 i udlandet. Vi har en unik position i Danmark med en række store kunder i porteføljen, og derfor er det naturligt, at vi nu tager vores viden med videre til udlandet, siger administrerende direktør Poul B. Jakobsen.

– Det første land, der bliver en del af vores udlandssatsning, er Norge. Vi har allerede ansat den daglige leder og åbner kontoret først på sommeren. Hvis Norge som forventet bliver en succes, er det meningen, at vi også skal etableres i andre nærmarkeder såsom for eksempel Sverige, Holland og Irland, fortsætter direktøren.

Ligner Danmark
Den primære årsag til, at Process Engineering nu etablerer sig i Norge og potentielt andre steder i nærheden af Danmark, er, at industrierne og virksomhedsmulighederne minder meget om de hjemlige. I Norge er der eksempelvis en stærk mejerisektor ligesom i Danmark, og Process Engineering er allerede godt inde på det marked, da flere af Norges største virksomheder inden for levnedsmiddel- og fiskeindustrien allerede er i kundeporteføljen.

Ifølge Poul B. Jakobsen byder nabolandene på de samme forretningsmuligheder indenfor procesindustrien, hvor Process Engineerings specialkompetencer vil passe rigtig fint ind. Blandt andet fordi en stor del af anlægsleverandørerne fokuserer mere på at levere delelementer og ikke hele projekter. Det giver Process Engineering plads til at løse alle integrationsopgaver mellem forskellige enheder.

Den primære årsag til, at Process Engineering nu etablerer sig i Norge og potentielt andre steder i nærheden af Danmark, er, at industrierne og virksomhedsmulighederne minder meget om de hjemlige. Foto: PR.

– Specifikt for Irland gælder det, at industrien minder meget om den danske. Men mere væsentligt bliver der investeret massivt i Irland i disse år, da landet som selvstændigt går fri af den Brexit-uro, der ellers præger store dele af de britiske øer netop nu, forklarer direktøren.

Som så mange andre virksomheder mærker Process Engineering også et større fokus på den grønne omstilling, og virksomheden arbejder gerne med grønne projekter og indgår i øjeblikket i et projekt i samarbejde med Aalborg Universitet, hvor delstrømme fra BIOGAS omdannes til andre brugbare medier.

Process Engineering er af Great Place To Work blevet præmieret som en af de bedste arbejdspladser i Danmark blandt de mellemstore virksomheder. Poul Jakobsen forventer, at det vil være muligt at rekruttere norske medarbejdere, fordi virksomheden tilbyder konkurrencedygtige arbejdsforhold. Direktøren forventer, at der på sigt åbner flere kontorer i Norge lige som i Danmark, da geografien spiller en rolle begge steder.

Anlægsleverandørerne fokuserer mere på at levere delelementer og ikke hele projekter for tiden. Det giver Process Engineering plads til at løse alle integrationsopgaver mellem forskellige enheder. Foto: PR.