Søndag den 2. juni var der barnevognsmarch og demonstrationer for minimumsnormeringer mange steder i landet.

Og i Enhedslisten bakker de fuldt op. Læs, medlem af Folketinget, Eva Flyvholms tale fra demonstrationen i Holbæk her:

“Det er så dejligt at se jer alle sammen, og fantastisk vigtigt det der sker nu. For de fleste af os kan godt se, at den er gal. At der ikke er tid nok til vores børn. Og det er derfor, vi er her i dag. Fordi det skal laves om. Fordi vi vil have minimumsnormeringer nu.

I Enhedslisten har vi arbejdet for det i årevis, og vi har udviklet en helt konkret model på baggrund af de norske erfaringer. Max tre vuggestuebørn og max 6 børnehavebørn til en voksen. Og altid to på arbejde så man ikke står alene, hvis der sker noget.

Det handler om vores børns trivsel. Men det handler også om ordentlige arbejdsforhold. En af de rigtig dygtige og søde pædagoger i min søns vuggestue, sagde for nyligt til mig: At hun var så glad for sit arbejde, men hun var bare ikke sikker på, at hun kunne holde til det hele livet. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. Hun burde ikke risikere stress og nedslidning. Hun skulle gerne kunne gøre en positiv forskel i børns liv i mange år frem. Og det er derfor, hun skal have nogen flere kollegaer.

Helt konkret har vi fået regnet på, at der skal 10.000 flere ansatte til for at nå i mål. Og det viser jo tydeligt, hvor langt der er skåret ned nu. For det er kun to kommuner i hele Danmark, der kan leve op til den normering, der faktisk er nødvendig.

Flertallet på Christiansborg siger, at minimumsnormeringer er detailregulering. Men helt ærligt! Det er de samme partier, der har indført håndtrykstvang og lovgivet om beklædning i det offentlige rum. Venner. Vi har klasselofter og fiskekvoter i det her land. Det der “detailregulering” er bare politikersprog for, at de ikke gider at bruge de penge, der skal til. Men det vil vi ikke acceptere!

Selvfølgelig skal vi investere i vores børn. Det er derfor, at vi i dag er hundredtusindvis af ansvarlige voksne, der er gået på gaden. Og det er nu på onsdag, at vi skal have stemt nogle flere ansvarlige voksne ind i folketinget. Det er nu, det gælder! Det er nu, vi skal have indført minimumsnormeringer!

Tusind tak til jer alle sammen!”

Foto: ABW.