Traditionen tro indtager gymnasterne Søskoven ved Sorø, når DGI inviterer til Søskovstævnet 9. juni 2019 i Sorø. Under trækronerne i den smukke Søskov er det igen tid til en af gymnastikkens store sommeropvisninger.

Store og små
563 gymnaster fra store dele af Sjælland er klar til sommergymnastik i Sorø. Her kan store og små gymnaster vise, hvad de har arbejdet med i løbet af sæsonen.

“Vi har en stolt tradition med gymnastikopvisningerne om sommeren. Her samles mange forskellige hold – både indenfor fitness og den mere traditionelle gymnastik. Fælles for dem er, at de deler samme passion. Det skaber et fantastisk fællesskab, når så mange er samlet et sted”, siger Niels Vest, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

Forlænger sæsonen
Søskovstævnet er en stolt tradition og kan byde på en usædvanlig smuk opvisningsplads. Stævnet er en af fire sommeropvisninger med i alt næsten 6.000 gymnaster. Det vækker begejstring hos DGI.

“Vi opfordrer gymnastikforeningerne til at forlænge sæsonen ved at tage med til opvisningen. På den måde bliver sommerpausen ikke så lang, og det gør det væsentligt nemmere at holde “fast” i medlemmerne i foreningerne. Det er dejligt, at så mange foreninger er med i år”, siger Niels Vest.

Køligt overblik
Bag sommeropvisningen står et dedikeret og erfarent team af frivillige fra DGI. Her er det lysten og passionen, der driver værket. Og der er nok at se til, når så mange gymnaster og publikummer melder deres ankomst.

“Det er vigtigt for os, at alle får en god oplevelse, der giver lyst til at komme igen. Vi har det for øje, når vi laver programmet og selvfølgelig under stævnet, hvor vi knokler for at give alle en god oplevelse. Vi gør det jo, fordi vi slet ikke kan lade være. Tænk at kunne give så mange mennesker et brag af en opvisning”, siger Helle Falster Nielsen, der er frivillig hos DGI Midt- og Vestsjælland.

Tid og sted
Søskovstævnet finder sted 9. juni 2019 fra kl. 10.15 – 16.30 i Søskoven, Ringstedvej 77 A, 4180 Sorø. Se hele programmet her.

Foto: ABW