Indlæg af Bo Mouritzen, Byrådsmedlem for Enhedslisten i Sorø.

Vælg en lige venstre – til højreekstremisme, fremmedhad og intolerance!

Når man læser medierne, skulle man tro, at valget alene stod mellem de partier, der forsøger at overbyde hinanden i negativ omtale af indvandrere og flygtninge. Et fremmedhad, der er svært at skelne fra rendyrket racisme.

Til trods for det, tyder meningsmålingerne heldigvis på, at valget kan blive en sejr for de progressive og tolerante kræfter.

Lige nu er Enhedslisten tæt på at være Folketingets tredjestørste parti. Sker det, så vil det være en fantastisk markering af, at den danske befolkning vil i en langt mere humanistisk retning.

Det kan markere starten på et paradigmeskift – væk fra fanatisme tilbage mod humanisme, væk fra en symbolpolitik, der grundlæggende deler Danmark op efter en ”vi og de” retorik, og som kun gavner de ekstremt reaktionære, højreekstreme eller åbenlyst fascistiske kræfter, og udgør rekrutteringsgrundlaget for en politisk eller religiøst funderet modkultur, som alene definerer mennesker efter deres etniske eller religiøse baggrund.

Når vi kommer til valgdagen, så husk at det ikke var indvandrere eller flygtninge, der indgik en finanslov, som beskærer den kommunale økonomi med en halv milliard i 2019. Det gjorde bl.a DF.

Vi skal væk fra et underskudssamfund, hvor mennesker skaber deres identitet ud fra det, de er imod. Vi har brug for et paradigmeskift til et overskudssamfund, hvor identiteten tager udgangspunkt i den enkelte og fællesskabets drømme. Et samfund, der understøtter en udvikling, hvor den enkelte person lærer at identificere egne styrker, har plads til at undersøge og udvikle sine talenter og derved øge egne kompetencer

Vi skal have et paradigmeskifte væk fra dem, der siger de tror, imens deres had trækker blodige spor, og hen til dem, der skaber fred og fælles velstand på vor jord.

Sæt kryds ved liste Ø den 5. juni. Lad os se, om vi kan gøre Enhedslisten til Folketingets tredjestørste parti og sende intolerance i gulvet med en lige venstre!

Foto: ABW