Sorø Privatskole er certificeret science- og talentskole og har sat gang i et initiativ, der fokuserer på at stimulere de elever, som har behov for ekstra motivation og flere faglige udfordringer i undervisningen.

For Adrian Tolstrup Leihardt i 4.x og Adam Tjørnebjerg Bech-Petersen i 5.y. har de seneste måneder været særligt spændende. I hvert fald i naturfag for Adrians og i dansk for Adams vedkommende. Begge elever er begyndt at følge undervisningen i disse fag på 8. klasses-niveau. De er hver især blevet tilknyttet en 8. klasses-elev, som tager sig af dem i timerne. Det er hhv. Georg Bendixen Würtz fra 8.y og Asger Skovgaard Boesen fra 8.z.

”Det nye talentprogram skal stimulere elever med høj intelligens og give dem ekstra faglige udfordringer i udvalgte fag. Vi har i en periode arbejdet med talent-camps i de naturfaglige fag, men nu er dansk-faget også kommet med. Og de første erfaringer tegner lovende,” siger afdelingsleder Thomas Wenzell Aziz.

For nylig deltog Adam i en retskrivningsprøve i dansk i 8. klasse, hvor han – udover at være hurtigst til at aflevere sin besvarelse – scorede det bedste resultat i klassen: Et klart 12-tal.

”Det er rigtig fedt at være med i talentprogrammet og få nogle nye venner,” lyder det fra Adrian og Adam.

”Og for os er det vildt at se, hvor dygtige de er i 4. og 5. klasse,” siger Georg og Asger.

Som science- og talentskole skaber Sorø Privatskole et læringsmiljø, der øger elevernes faglige præstationer. Dermed bliver også de særligt talentfulde elever en naturlig del af skolens virke. Det er især elever med høj intelligens, der har brug for ekstra, faglige udfordringer i dagligdagen, som bliver en del af skolens talentudviklingsprogram inden for udvalgte fag.

”Vores talentarbejde på skolen fungerer rigtig godt. Det er stærkt motiverende for eleverne at få disse succesoplevelser blandt deres ældre kammerater, så vi fortsætter med at udvikle programmet”, siger skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard.

Afdelingsleder Thomas Aziz sammen med fire elever i Sorø Privatskoles talentprogram: Adrian Tolstrup Leihardt, Adam Tjørnebjerg Bech-Petersen, Georg Bendixen Würtz og Asger Skovgaard Boesen. Foto: PR.