Et samarbejde mellem Sorø Kommune, DGI og bl.a. Pedersborg Gymnastik og Idrætsforening har skabt lokalt engagement og bidraget til en dag i sundhedens tegn.

Foto: Sorø Kommune.

Onsdag den 8. maj var ca. 150 medarbejdere fra Sorø Kommune samlet til Trivselsdag. Trivselsdagen er en eftermiddag, hvor medarbejderne på tværs af alle de kommunale arbejdspladser mødes og prøver kræfter med forskellige lokale idrætsaktiviteter som fx BMX, yoga og orienteringsløb. Som noget nyt var en række lokale idrætsforeninger i år med til at stå for de forskellige aktiviteter. Blandt andet stod PGI for den fælles gå- eller løbetur, som var en del af opvarmningen til eftermiddagens aktiviteter.

”Da vi fik en henvendelse fra DGI om at hjælpe til Sorø Kommunes Trivselsdag, sagde vi straks ja, da vi har et godt samarbejde med DGI. Vi har gode og engagerede medlemmer i løbeklubben i PGI, der gerne vil bakke op. Vi har valgt at hjælpe, fordi vi synes, at al slags motion er en god idé – og herudover kan de ansatte også få øjnene op for, hvilke tilbud vi har i løbeklubben,” siger Finn Øgaard Hansen, formand for PGI motion.

Foto: Sorø Kommune.

Også Orienteringsklubben i Sorø deltog i arrangementet. Formand for foreningen, Kristian Kærsgaard, siger:

”Vi har et godt samarbejde med kommunen, så vi vil selvfølgelig gerne hjælpe til, at kommunens ansatte får en god dag, samtidig giver det også os en mulighed for at tiltrække nye medlemmer til klubben.”

Sorø Kommunes kommunaldirektør, Søren S. Kjær, er begejstret for de lokale foreningers medvirken.

”Fra Sorø Kommunes side er vi rigtig glade for, at de lokale foreninger vil være med til at samarbejde om trivselsdagen. De er jo eksperter i at skabe oplevelser med motion og idræt, og så er det også nemt for medarbejderne, hvis de skulle få lyst til at dyrke en af de idrætsgrene, de har prøvet i løbet af dagen,” siger Søren S. Kjær.

Fakta
Sorø Kommunes Trivselsdag i Sorø Hallen havde i år ca. 150 deltagere fra hele kommunen. Trivselsdagen finder sted sidst på eftermiddagen, og medarbejderne deltager i deres fritid.

Foto: Sorø Kommune.
Del på sociale medier