Airbnb oplever stor vækst i Danmark – også uden for de fire største byer. Her er en liste over otte af de mest ”wishlistede” danske boliger på Airbnb.

Ah Danmark. Den grønne lille plet, der ligner et ansigt med en lidt for stor næse langt mod nord, hvor danskerne er venlige, imødekommende, om end lidt reserverede, og hvor vores design, kunst, musik, gastronomi og arkitektur er kendt i hele verden.

Det er ikke uden grund, at Danmark er et yndet mål for turister fra hele verden. Antallet af gæster, der benyttede Airbnb-platformen til at overnatte i Danmark, steg markant i 2018, og de rejsende kom fra hele verden, heriblandt USA, Tyskland, Norge og Frankrig. Dertil kommer, at danskerne selv benytter Airbnb til at besøge andre dele af Danmark, hvad end det drejer sig om ferie eller arbejde.

Airbnb er en udlejningsplatform, hvor almindelige danskere deler deres hjem med andre, og vi i Danmark har nogle skønne, smukke, fascinerende og ikke mindst hyggelige hjem, som turister er meget interesserede i.

Herunder kan du finde en nogle af de danske boliger, der er mest eftertragtede blandt turister og fremgår på flest Airbnb wishlists:

Stråtækt bondegårdsidyl på Djursland
Få oplevelser er lige så idylliske som bondegårdsferie med fjordudsigt. Det kan du få i Ørsted, hvor Steen lejer sit gårdanneks ud til Airbnnb-gæster fra hele verdenen. Der er gratis cykler, masser af plads, lakse- og ørredfiskeri mindre end 100 meter væk og en smuk have fuld af blomster, der også rummer en køkkenhave, hvor værten bruger sine somre på at passe og pleje grøntsagerne.

Øferie med tæerne i græsset
På Orø i Isefjorden findes Mortens sommerhus. Her kan du slå stuens dobbeltdøre op og få naturen direkte ind i huset. Indretningen er den perfekte blanding af moderne nordisk interiør tilsat naturlige materialer og charmerende gammeldags møblement, som en slagbænk og et karlekammerskab. Sommerhuset ligger på en skråning med direkte udsigt over fjorden. Orø kan kun nås med færge, hvilken også er en del af charmen.

Rustik romantik i sibirisk skurvogn
På en mark i en skov vest for Odense finder du en sibirisk skurvogn med kun de mest nødvendige fornødenheder. Der er en seng, et minimalt køkken og en lille spiseplads til to samt en pejs at varme sig ved. Miniatureboligen på Fyn er oplagt til en autentiske weekend i romantikkens tegn, hvor tiden skal bruges på hinanden og naturen og de idylliske omgivelser i skovens dybe stille ro.

New Yorker-stemning på toppen af Frederiksberg
På Frederiksberg ved København finder du, på toppen af byen, en cool, minimalistisk penthouselejlighed lavet i moderne materialer som træ og beton. Pladsen er trang, men kvadratmeterne er udnyttet optimalt med en dobbeltseng på en hems med stor opbevaringsplads nedenunder. Lejligheden er den perfekte base for en romantisk storbyferie.

Moderne sommerbolig på Rømø
Det er ingen hemmelighed, at vores tyske naboer elsker den danske vestkyst – særligt ved Vadehavet. Det er også fascinerende, at man på den ene tid af døgnet, kan gå fra fastlandet til Rømø og et par timer senere må tage broen. På Rømø findes lange, brede sandstrande, østers i hobetal og dejlige ferieboliger, som dette skønne sommerhus. Her er alle moderne boligfaciliteter tilsat havudsigt og golfbane om hjørnet.

Klassisk sommerhus ved Vesterhavet
I det nordvestlige Nordjylland finder du Nørlev Strand, der er mest kendt for sine mange sommerhuse. Her finder du også et pragteksemplar af et klassisk sortbejdset sommerhus sat i stand med moderne, lækre detaljer og med klitterne lige udenfor døren. Her er både pejs og sauna til de kolde vintermåneder, men også en afskærmet terrasse med solstole og læ fra vestenvinden til de varme sommermåneder.

Farverig lejlighed med ladcykel og kunst ad libitum
På det indre Nørrebro i København bor Jesper med sin familie i et hjem, hvor næsten hver eneste kvadratmeter er dækket af farvestrålende skandinavisk kunst. Boligen er noget så sjældent som et cool designerhjem, der samtidig er meget børnevenligt. Jesper stiller desuden familiens ladcykel til rådighed for gæsterne, så du kan få den helt autentiske københavneroplevelse.

Sommerhus, sø og total afslapning
I Sorø, cirka midt på Sjælland, findes det fineste lille, sortbejdsede træhus. Her er charmerende bjælker i loftet, en brændeovn og cool moderne designdetaljer. I haven, der er en skøn naturgrund, er der hængekøje, bålplads, masser af plads til leg og kun et stenkast til søen, hvor der er bådebro og mulighed for at leje en robåd.

Foto: Airbnb