Indlæg af Linda Nielsen, medlem af byrådet for SF.

På byrådsmøder skal der være plads til åben debat, forskellige holdninger og masser af politiske argumenter og debatter. Det er det eneste åbne politiske møde et byråd har (i det udvalgsmøderne er lukkede). På byrådsmøderne kan borgere komme og lytte med, her kan pressen lytte med, og hvis vi havde webtransmission kunne folk se byrådsmøderne hjemme i deres egne stuer, når det passede dem. Her står vi til ansvar ud ad til, for det vi er med til at beslutte.

Derfor er vi i SF absolut imod at begrænse debatten på byrådsmøderne ved at indføre snævre taletidsregler på 1-2 minutter pr. byrådsmedlem, sådan som Niels Ålbæk fra Alternativet foreslår og som bakkes op af borgmesteren.

Borgmesteren skriver i en mail 28. april til byrådsmedlemmerne, at forvaltningen allerede er ved at undersøge mulighederne for at indføre taletidsbegrænsninger.

Det er en rigtig kedelig tendens, fordi det er et indgreb i ytringsfriheden, fordi det kan tage livet af den politiske debat, og fordi det kan bruges til at lukke munden på mindretallet og særligt de partier, der kun er repræsenteret med et enkelt byrådsmedlem.

I byrådet er vi 8 forskellige partier og 25 forskellige politisk engagerede mennesker, selvfølgelig er vi ikke enige i alting. Vi har hver vores måde at fremføre vores sag på. Den mangfoldighed skal ikke kvæles af stramme regler. Det er gennem den politiske diskussion, vi bliver inspireret og klogere på mulige løsninger.

Foto: ABW