Nu sker der virkelig spændende ting i skoven, som små Skovhusbørn og voksne kan udforske. Her er et lille udpluk af de spændende oplevelser, der præger dagligdagen i børnehaven Skovhuset i Sorø.

Foto: Skovhuset.

Fuglene er begyndt at fløjte lystigt og fortæller os, at lyset og varmen snart vil kunne mærkes i vores skønne skov og eng. Små skovtrolde i flyverdragter og regntøj bliver derfor snart set løbende rundt i den smukke danske skov iført solcreme, shorts/nederdele, T-shirt og sandaler. Sikke vi glæder os. Glæder I jer også til at springe i sommertøjet og nyde solens stråler?

Skovbunden er efterhånden fyldt med de smukkeste forskelligfarvede blomster, som er så skønne at kigge på. Anemoner, vintergækker og skovsyre er blot nogle af de blomster, som Skovhuset har mødt på deres vej i skoven. Har I opdaget alle de fine blomster, og hvor mange forskellige farver har I set?

Det pibler ligeledes op fra skovbunden med alle mulige forskellige spirer, som Skovhuset nøje studerer, og de taler om, hvad et frø laver, når det er vinter, og hvad der skal til for at få det til at vågne? Ved I, hvordan en spirer vækkes fra søvnen?

De små Skovhusbørn og voksne har for nyligt været en lille tur til den lille skovsø, hvor der plejer at være Tudseæg. De ville se, om det var ved at være tid til, at de var vågnet fra deres vintersøvn. Det var de ikke endnu. Så de må derned en anden dag og se, om de er vågnet. Foråret byder også på små krible-krable dyr, der vækkes til live i skovbunden. Krible-krable dyrene bliver nøje betragtet samt forsigtigt rørt, og der lyttes intenst og nysgerrigt til historier om hvert lille dyreliv. På engen har de det fineste insekthotel, og hvor er det spændende at følge dyrelivet i disse dage. Mon der snart flytter insekter ind på deres hotel?

Der er blevet klippet gækkebreve, og samtidig er der fortalt historier om, hvorfor vi giver gækkebreve. Det blev nogle virkelig flotte gækkebreve. Der er også klippet forskellige smukke tulipaner i pap, klistret stilke samt blade på. De hænger nu og pynter i Skovhusets køkkenvindue. Ved I, hvorfor vi giver gækkebreve til hinanden?

I Skovhuset har det, lige som andre steder, været fastelavn, og dette års tema var forårets blomster. Skovhuset var derfor denne dag fyldt med små blomstrende Skovhusbørn og voksne. Det regnede dog en del den dag, så blomsterne blev godt vandet, men så er det godt, at ly for regnen kunne findes forskellige steder omkring og i Skovhuset. Der blev slået katten af tønden, hvor kattedronning og konge blev kronet. Det var en dejlig dag. Hvad var I klædt ud som til fastelavn?

Skovhusets bål bliver som altid flittigt brugt til at lave suppe, boller i karry, snobrød og mange andre lækkerier. Bålet varmer i den kolde tid og giver altid en hyggelig stemning. De elsker duften af bålet, knitrende brænde og den smukke orange ild, der danser i vinden.

Børnene lærer også at være søde ved hinanden, for det er så vigtigt. Så husk at gøre gode ting for andre og pas på hinanden derude.

Skovhuset ønsker jer alle sammen et dejligt forår.

Foto: Skovhuset.
Foto: Skovhuset
Foto: Skovhuset.
Foto: Skovhuset.