Indlæg af Lars Damgaard (O), Maria Møller (V), Carsten Petersen (C) og Sofie Torpegaard (C) – Medlemmer af BUU.

Vi har som politikere et ansvar, et ansvar som vi gerne tager på os, også når det er svært. I tilfældet omkring Supercentret på Holbergskolen er det det, vi har gjort. For os har det ikke været økonomien, der var årsagen – men vores mål om at give børnene den bedst mulige fremtid. Vi ved, at mange børn, der har behov for specialtilbud, flytter skole alt for mange gange i deres liv. Men når flere børn med udfordringer befinder sig i et kommunalt tilbud, der ikke kan tilbyde den støtte og hjælp, som børnene behøver, så er det vores ansvar at beslutte, at der skal noget andet til.

Det nuværende tilbud i Supercentret har, jævnfør sagsfremstillingen på BUU-mødet i december 2018, gennemgået et længere forløb, der analyserede og forsøgte at opkvalificere tilbuddet i forhold til både de nuværende børn og den generelle målgruppe. Herefter er den klare konklusion, at tilbuddet af flere faglige årsager ikke kan tilbyde det, som børnene behøver.

Vi ønsker af hensyn til børnene og deres familier ikke at holde liv i et tilbud, der ikke er bæredygtigt. Til trods for at vi i situationen formodentlig gør familierne utrygge, mener vi, at det ville være direkte uansvarligt at fastholde børn i et tilbud, når vi ved, at vi kan tilbyde dem hver især et bedre tilbud. Vi og børnene kan ikke vente, til der igen er tænkt og vurderet blot for endnu en gang at give det en chance. Vi mener ikke, vi har “tid”. At trække tiden er at give børnene et forkert eller mangelfuldt tilbud, hvilket vi ikke kan acceptere.

Foto: ABW