Onsdag den 20. februar afholdte Kommunikation & medier, valgfaget for 7.-9. klasse på Sorø Privatskole, Sorø Filmfestival med rød løber, snacks og prisoverrækkelse på skolen. Eleverne har arbejdet med deres film siden starten af januar.

26 elever fra Kommunikation & medier, valgfaget for 7.-9. klasse, på Sorø Privatskole har arbejdet med film siden starten af januar for at kunne konkurrere med hinanden til Sorø Filmfestival. En filmfestival for filminteresserede elever fra 7.-9. klasse på skolen, som blev afholdt for andet år i træk med præmier fra Sejers Konditori, Juice Club og Acacia Blomster.

”Vi har også arbejdet med retorik, gaming, internetcensur, fake news med mere i faget, men filmfestivalen er helt klart højdepunktet på skoleåret. De har haft frie rammer, hvad angår valg af filmgenre og filmlængde, så der var både reklamer, musikvideoer og klassiske kortfilm med i konkurrencen i år. I mine øjne har det vigtigste dog været processen, hvor eleverne finder ud af, hvor vigtigt det er at samarbejde, og hvor meget det rent faktisk kræver, at overføre selv en simpel idé til en færdig film,” forklarer Morten Bay Knudsen, der er underviser i Kommunikation & medier på Sorø Privatskole.

Eleverne konkurrerede om hovedprisen, som bestod af en Viggo-statuette, opkaldt efter den verdenskendte skuespiller Viggo Mortensen, der har familie på Sjælland, en kæmpe kagemand fra Sejers Konditori og blomster fra Acacia Blomster. Derudover var der Talentprisen, som bestod af et gavekort til Juice Club og blomster fra Acacia Blomster, samt Publikumsprisen, som bestod af et gavekort til Spisestuen på Sorø Privatskole.

”Det betyder noget, når butikkerne i nabolaget støtter op om sociale aktiviteter på den lokale skole. Eleverne gør mere ud af det, når arbejdsindsatsen belønnes, og det giver noget ekstra til eventen. Vi havde også fundet den røde løber frem, og der var snacks og drinks i forbindelse med filmvisningen og prisoverrækkelsen. Jeg håber, det kan være med til at skabe noget glæde omkring det at lave film, og at nogle af eleverne senere vil opsøge en videregående uddannelse inden for film og medier, ligesom jeg selv har gjort,” tilføjer Morten Bay Knudsen, der er cand. mag. i medievidenskab.

I alt deltog 9 film i filmfestivalen. Hovedprisen og Talentprisen gik til filmene, der arbejdede seriøst med genren og som var korte og præcise i deres fortælling med brug af udvalgte kameravinkler, visuelle elementer og musik. Hovedprisen blev vundet af Jeppe, Kasper, Sebastian, Signe og Vanessa fra fra 7.Z og deres film Cybermobning, mens Talentprisen blev vundet af Ronja fra 8.X og hendes film Isheste. Derudover var der Publikumsprisen, der blev udpeget af eleverne selv, som blev vundet af Adam, August, Bjarke og Sille fra 7.X og deres film Flashforward.

Formålet med valgfagene på Sorø Privatskole er, at styrke elevernes forståelse af verden omkring dem, det tværfaglige samarbejde og brobygningen til ungdomsuddannelserne.

Hovedprisvindere. Foto: Sorø Privatskole.
Publikumsprisvindere. Foto: Sorø Privatskole.
Talentprisvinder. Foto: Sorø Privatskole.