Den traditionelle nytårskoncert i Alsted Kirke den 13. januar 2019 trak igen fuldt hus. I år havde kirken besøg af Sorø Drengekor med dirigent Merethe Lammert Køhl Hansen i spidsen.

Foto: Alsted Kirke

Koret er oprettet i 2012, og det var deres første optræden i Alsted. I korets korte levetid er det gået stærkt, således har det allerede givet koncerter i Paris, Tyskland og senest England med fokus på den traditionsrige ”Evensong”. Det blev en uforglemmelig aften, hvor såvel de 12 ”små” drenge iført blå skjorter, som de 17 ”store” drenge iført lyseblå skjorter, fik vist, hvor smukt det lyder, når mange stemmer forenes i flerstemmighed og dækker området fra sopran til bas.

Repertoiret var bredt, med sange på engelsk og dansk, og korlederen havde iscenesat fremførelsen således, at hele kirken blev brugt, idet sangerne flyttede sig rundt i kirken og blev opdelt i mindre og større grupper. Det gav en smuk helhedsoplevelse og fyldte hele kirkerummet med hygge og lyd. Koncerten blev krydret med smuk solosang og trompetspil af to af korets sangere. Der er ingen tvivl om, at Sorø Drengekor er dygtigt og alsidigt og gav de fremmødte en fantastisk aften.

Aftenen begyndte traditionen tro med en fællessang, Vær velkommen herrens år. Og efter koncerten var der kransekage og champagne i våbenhuset og ønsket om et godt nytår til alle.

Foto: Alsted Kirke