De mange hundrede 7. og 8. klasses elever, som sidste uge deltog i Sorø Erhvervs årlige Job- og Uddannelsesmesse, fik i dag svar på deres deltagelse i Klassedysten. Det blev 8. Z på Sorø Privatskole, som løb af med sejren.

– I klarede det rigtig godt, og det skal I have ros for!

Sådan lød det fra Borgmester Gert Jørgensen, da han overrakte den flotte præmie på 2.500 kroner til de stolte elever fra 8. Z på Sorø Privatskole.

Ask eller eg?
På spørgsmålet om der var noget særligt, der havde været svært, kom svaret prompte fra flere af eleverne: Træsorter! Men på trods af deres begrænsede viden om forskellen på ask eller egetræ, var deres færdigheder inden for blandt andet frivillighed, elektricitet og fliselægning alligevel nok til, at de løb af med sejren.

25 procent tager en erhvervsuddannelse
Borgmesteren sluttede af med en opfordring til eleverne. I Sorø Kommune er der i dag cirka 25 procent, der vælger en erhvervsuddannelse, og det er meget positivt.

– Dem har vi rigtig meget brug for. Og vi får endnu mere brug for dem i fremtiden, sluttede han.

Fakta
Sorø Erhverv afholder i samarbejde med skoleområdet og Jobcenter Sorø hvert år Job- og Uddannelsesmesse for 7. og 8. klasserne i kommunen. Knap 800 elever deltog i messen i 2019. Klassedysten er en konkurrence, hvor eleverne dyster klassevis mod de andre skoler. De deltager i aktiviteter og quizzer hos de virksomheder, som har valgt at være med.

8. Z på Sorø Privatskole løb af med sejren og vandt 2.500 kr. for deres flotte præstation i “Klassedysten” ved årets Job- og Uddannelsesmesse d. 16. januar. Foto: Sorø Kommune.