Droner og 3D-printere er blot nogle af de teknologiske løsninger, som kommer til at forme fremtiden for erhvervslivet. Lokale virksomheder tog med Sorø Erhverv på besøg på DTU.

Foto: Sorø Kommune

Tirsdag den 4. december stod i teknologiens tegn, da Sorø Erhverv inviterede kommunens virksomheder på tur til DTU Risø og DTU Ballerup, som en del af projektet Vækst via Viden. På turen fik virksomhederne indsigt i de mange nye digitale løsninger, der kommer til at præge fremtiden inden for industrien, bygge- og anlægsbranchen og det tekniske område.

Droner på byggepladsen
Under overskriften ”den digitale byggeplads” hørte deltagerne hos DTU Risø, hvordan droner bruges til at kortlægge byggepladser. Og på DTU i Ballerup fik virksomhederne øjnene op for, at forskere her laver meget andet end at sidde bag en skærm. Her oplevede deltagerne det nyeste inden for 3D print og lasere.

Søren Wiberg, skov- og landskabsingeniør og indehaver af virksomheden Sandstone, var glad for at have været med på turen.

– Det var utroligt spændende at se og høre om alle de muligheder, der er for os som virksomhed, og at få kvalificeret og kreativ hjælp til at udvikle nye produkter, siger han.

Hjælp til produktudvikling
Flere af virksomhederne fik etableret samarbejder med DTU’s ingeniører og får dermed adgang til op mod 300 timers gratis teknisk rådgivning til konkrete opgaver i virksomhederne.

– Det var rigtig spændende på første hånd at se og høre om de nye teknologiske muligheder samt det potentiale, der ligger i samarbejdet i forhold til tilskudsordninger. Det åbner for helt nye muligheder for at kunne tænke i nye baner. Og så er det jo altid udbytterigt at bruge tid sammen med de andre virksomhedsejere i Sorø, siger Bo Priiskorn, økonomichef i ASA-lift.

Borgmester Gert Jørgensen deltog også i turen.

– Det er dejligt, at så mange af vores lokale virksomheder viser interesse for de mange fremtidige produktionsløsninger ved hjælp af digitalisering og automatisering, og at der er interesse for at samarbejde med de højere uddannelsesinstitutioner. Der er ingen tvivl om, at hvis ikke man udvikler, så afvikler man, siger han.

Fakta:
Projekt Vækst via Viden
Projekt Vækst via Viden er et pilotprojekt under Sorø Erhverv. Projektet har til formål at fremme mulighederne for vækst i små og mellemstore virksomheder gennem samarbejde eller ansættelse af højtuddannet arbejdskraft. Projektet er støttet med en million kroner fra Erhvervsministeriet i 2018.

Spændende rundtur på DTU Ballerups værksteder. Foto: Sorø Kommune