Erhvervshus Sjælland åbner i januar i VKST-bygningen i Sorø. Dermed bliver området ved motorvejen et kraftcenter for erhvervsudvikling – for sammen med Erhvervshuset rykker også Vækstfonden, Innovationsfonden og Eksportrådet ind.

I januar måned åbner dørene til det nye regionale Erhvervshus Sjælland, og det bliver i VKST-bygningen ved motorvejen i Sorø. Formand for det kommende Erhvervshus, John Brædder, ser frem til at give Erhvervshuset en central placering i regionens erhvervsudvikling.

– Det bliver et rigtig stærkt Erhvervshus, der slår dørene op. Med en ny lokation lige midt på Sjælland og i samme bygning som landsbrugsrådgivningen VKST kommer vi sammen til at skabe en masse synergi og et kraftcenter med erfaring, kompetencer og viden til gavn for virksomhederne. Det er en klar styrkelse for erhvervslivet i vores region, udtaler John Brædder.

Det nye Erhvervshus Sjælland etableres med udgangspunkt i det eksisterende Væksthus Sjælland, som har til huse i Vordingborg. Lokationen i Vordingborg bibeholdes samtidig med åbningen af et nyt hovedkontor i Sorø. Udover, at Erhvervshuset flytter ind i samme bygning som VKST, der rådgiver landbruget, så flytter også Vækstfonden, Innovationsfonden og Eksportrådet ind samme sted.

At så mange organisationer nu bliver samlet på samme sted i Sorø, glæder borgmester Gert Jørgensen.

– Vi har i Sorø et stærkt erhvervsliv, og vi prioriterer vores virksomheder højt. Det kan man også se, når blandt andet Dansk Industri måler tilfredsheden med at drive virksomhed i vores kommune. Derfor er det også en fornøjelse at kunne styrke indsatsen yderligere med det kraftcenter for erhvervslivet, vi kommer til at skabe i VKST-bygningen. Det forventer jeg mig meget af, udtaler Gert Jørgensen.

Erhvervshus Sjælland er et af seks Erhvervshuse, som etableres rundt om i Danmark. Erhvervshusene etableres med afsæt i Væksthusene, men med et bredere sigte i forhold til virksomhederne. Erhvervshusene skal være såkaldt knudepunkt for indsatsen for erhvervsliv i hele Danmark.

– Det er helt afgørende, at arbejdspladsen for Erhvervshuset ikke er inde på kontoret, men ude i virksomhederne. Vi får to stærke lokationer at rejse ud fra. Med både VKST, Vækstfonden, Innovationsfonden og Eksportrådet fysisk til stede sammen med os i Sorø, kommer alle de relevante tilbud helt tæt på erhvervslivet i vores region, lige til at plukke for virksomhederne, udtaler John Brædder.

Borgmester i Sorø Gert Jørgensen får samtidig en plads i den nationale erhvervsfremmebestyrelse, som kommer til at lægge de overordnede rammer for erhvervsinitiativer både i region Sjælland og resten af landet.

– Erhvervshusene er for mig at se et rigtig stærkt initiativ. Vækst og arbejdspladser er afgørende for udviklingen i vores kommuner og samfundet generelt, og jeg glæder mig til at arbejde endnu mere indgående med området. Med det kraftcenter, der etableres ude i VKST-bygningen, tager vi et rigtig stort skridt i den rigtige retning i vores region, udtaler Gert Jørgensen.

Den nationale Erhvervsfremmebestyrelse får sekretariat i Silkeborg. Udover Erhvervshus Sjælland, der altså får hovedkontor i Sorø, placeres der Erhvervshuse i København, Odense, Haderslev, Aarhus og Aalborg.

Foto: ABW